Verden

Spicer: USA tror Syria muligens planlegger kjemisk angrep

Sean Spicer er pressetalsmann ved Det hvite hus.

Pressetalsmann Sean Spicer ved Det hvite hus sier USA har «potensielle» bevis som kan tyde på at syriske myndigheter forbereder et nytt kjemisk angrep.

  • NTB

Spicer hevdet mandag at USA har avdekket det som muligens er forberedelser til et kjemisk angrep i regi av syriske myndigheter, og at det sannsynligvis kan føre til massedrap på sivile, inkludert barn.

Det hvite hus har ikke kommet med ytterligere detaljer om hvorfor Spicer gikk ut med advarselen. Talskvinne Sarah Sanders sa mandag kveld at hun ikke hadde noe mer informasjon.

Flere ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet som vanligvis er med på å koordinere uttalelser av typen Spicer kom med, sier de ble overrasket over advarselen, ifølge nyhetsbyrået AP. Kildene uttalte seg anonymt, ettersom de ikke er autorisert til å offentlig diskutere nasjonal sikkerhetsplanlegging.

  • Gassofre i Syria om russernes påstander: – Dette er sinnssykt og ikke sant

Spicer hevder det er observert handlinger av samme art som ble sett i forkant av angrepet 4. april, et angrep Trump-administrasjonen klandret Syrias president Bashar al-Assad for.

Døde ligger på bakken etter gassangrepet i Khan Sheikhoun.

Minst 92 personer, inkludert 30 barn, døde ifølge Human Rights Watch (HRW) av eksponering for saringass i angrepet mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. USA svarte med rakettangrep mot en syrisk flybase.

Syria avviser å ha brukt gass i angrepet.

Mandag advarer Spicer om at Assad og hans hær vil betale en høy pris om de gjennomfører et nytt massedrapsangrep med kjemiske våpen.

Les mer om

  1. USA
  2. Det hvite hus
  3. Syria
  4. Bashar al-Assad