Verden

Politiet skjøt angriper ved Notre-Dame i Paris

En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt skutt av fransk politi da han forsøkte å angripe en politimann med en hammer. Franske myndigheter melder at situasjonen er under kontroll.

Notre-Dame de Paris, eller bare Notre-Dame, er en gotisk katedral på øya éle de la Cité i Seinen, midt i Paris, Frankrike
  • NTB

Hendelsen førte til at det brøt ut panikk ved Notre-Dame-katedralen, ifølge øyenvitner.

Ifølge BBC befant det seg nærmere 900 personer inne i katedralen idet politimannen ble angrepet. Turister ved trappene og i katedralens forgård forsøkte å løpe i dekning.

Først meldte vitner på stedet om lyder av eksplosjon, men det viste seg senere å være lyden av skudd fra politiet, som reagerte da en mann forsøkte å gå løs på en polititjenesteperson med en hammer.

Overfallsmannen skal ha blitt skutt i brystregionen, ifølge politikilder, og er nå sendt til sykehus etter å ha blitt liggende nede en stund i forgården utenfor katedralen. En politimann skal også ha blitt lettere skadd under hendelsen.

Terrorberedskapen i Frankrike er allerede på høyt nivå etter angrepet i London lørdag kveld. Frankrike har vært i unntakstilstand etter angrepet i Paris i 2015, der 130 mennesker ble drept.

Ifølge AFP har franske antiterrormyndigheter åpnet etterforskning av hendelsen, som skjedde ved en av byens mest populære turistattraksjoner.