Vrakdel fra malaysisk fly kan være funnet i Afrika

Det er en sterk mistanke om at en flydel som er funnet på en strand i Mosambik, stammer fra det malaysiske passasjerflyet som forsvant for snart to år siden.

Lokale inspirerer deler av et flyvrak som ble funnet på en strand i Nakhon Si Thammarat provinsen i Thailand i januar. Det ble først opplyst at dette trolig stammet fra det savnede Malaysia Airlines Flight MH370 som forsvant for to år siden. Siden har myndighetene opplyst at vraket ikke stammer fra flyet likevel.
  • Ntb

Delen tilhører en Boeing 777, og det er ingen andre fly av denne typen som er savnet enn Malaysia Airlines Flight 370 (MH370), opplyser en luftfartskilde tilCNN. Det underbygger antakelsen om at vrakdelen faktisk kan stamme fra det savnede flyet.

MH370 forsvant i mars 2014 mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 personer om bord, mange av dem kinesere.

Stort havområde

Siden har det blitt lett etter flyet i et enormt havområde på 120.000 kvadratkilometer sørvest for Australia. Letingen har også pågått lenger nord.

Den aktuelle flydelen ble funnet i helgen på en strand i Mosambik på Afrikas østkyst, opplyser amerikanske tjenestemenn til CNN onsdag.

I september i fjor ble det funnet en vrakdel på øya Reunion i Indiahavet, som franske myndigheter er sikre på at stammer fra det samme flyet. I januar ble det funnet vrakdeler i Thailand, men disse viste seg å ikke være fra MH370.

– Spekulativt

Vrakdelen som nå er funnet, er sendt til Malaysia for å bli undersøkt. Enn så lenge vil ikke Malaysia Airlines kommentere opplysningene.

– Det er for spekulativt til at MAS (Malaysia Airlines) kan kommentere det på det nåværende tidspunkt, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Hva som skjedde med flyet, er fortsatt et stort mysterium. Under søket dukket det opp enkelte flydeler, men gang på gang viste det seg at de ikke stammet fra det aktuelle flyet.

(NTB)