Russland har offentliggjort navn på drepte og sårede etter fengselsangrep. FN ber om full etterforskning.

Over 50 ukrainske krigsfanger ble drept da et fengsel i Donetsk ble rammet av en eksplosjon fredag.

Bilder fra fengselet der over 50 ukrainske krigsfanger ble drept i separatistkontrollerte Olenivka. Russland og Ukraina anklager hverandre for angrepet.

Russland har nå offentliggjort en liste med navn på 50 døde og 73 sårede krigsfanger.

Utenriksdepartementet i Moskva oppgir lørdag at 48 krigsfanger er funnet døde, mens ytterligere to døde på vei til sykehus.

Ukrainske krigsfanger satt innesperret i bygningen i separatistkontrollerte Olenivka, og flesteparten av de 193 fangene ble enten drept eller såret, ifølge russiske myndigheter.

Russland legger skylden på Ukraina, mens Ukraina mener at angrepet ble planlagt og gjennomført av Russland. FN ber begge partene i Ukraina etterforske angrepet.

– Vi vil sterkt oppfordre partene på bakken til å etterforske fullt ut hva som har skjedd, sa Farhan Haq, visetalsmann for FNs generalsekretær, på en pressekonferanse fredag kveld, ifølge The Guardian.

Han sier at FN ikke har førstehåndsinformasjon om angrepet, og at spørsmålet om tilgang til stedet også er et vanskelig punkt.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) oppgir at organisasjonen har bedt om å få tilgang til fengselet for å undersøke helsen og tilstanden til dem som var til stede da angrepet skjedde.

– Vår prioritet nå er å sikre at de sårede får livreddende behandling, og at kroppene til dem som mistet livet, blir håndtert på en verdig måte, skriver ICRC i en uttalelse.

Angrepet skjedde i Olenivka i Donetsk øst i Ukraina like ved frontlinjen, i et område som kontrolleres av russiskstøttede separatister.

Både separatistene og ukrainske myndigheter har fastslått at 53 ukrainere ble drept og 75 andre ble såret.