Politiet bekrefter kobling mellom bombetrussel og eksplosjon i Göteborg

Svensk politi avslutter aksjonen ved et legekontor i Göteborg som ble utsatt for en bombetrussel. Så langt er ingen pågrepet. Politiet bekrefter en kobling til tirsdagens eksplosjon.

Politiet sperret av et større område ved legekontoret i området Olivedal i Göteborg torsdag ettermiddag.
  • Endre Ugelstad Aas
  • og NTB

Politiet jakter fortsatt på en siktet 55 år gammel mann etter eksplosjonen i en boligblokk tirsdag. Torsdag kom det en bombetrussel mot et legekontor i Vegagatan i Göteborg. Legekontoret ligger i Olivedal, i nærheten av den utbrente blokken i Annendal.

Flere svenske medier meldte at det kunne være samme mann som sto bak den.

Politiet melder samtidig at det er en sammenheng mellom bombetrusselen og eksplosjonen i en høyblokk tirsdag. Det skriver Sveriges Radio på Twitter.

Politiet mistenker imidlertid ikke 55-åringen for å stå bak torsdagens bombetrussel. Det opplyser politiets talsperson Thomas Fuxborg til SVT.

– Operasjonen i Vegagatan er avsluttet. Stedet er blitt nøye gjennomsøkt, og vi har ikke funnet noen farlige gjenstander, sier talskvinne Anna Göransson i politiet til Aftonbladet.

Samtidig melder politiet i 17.30 tiden at de vil de vil gjøre en husransakelse sentralt i byen. Det blir gjort i sammenheng til eksplosjonen på tirsdag.

Leiligheten politiet aksjonerer i tilhører en venn av siktede, opplyser Fuxborg.

Expressen / GT melder videre om høy politiaktivitet i området.

Ifølge avisen er det høy aktivitet fra både politi og politihelikopter i området.

Truet med utkastelse

Minst 16 personer ble brakt til sykehus etter eksplosjonen i en boligblokk tirsdag morgen. Det oppsto også en kraftig brann i bygningen, som fikk store skader.

Den siktede mannen og moren hans skal ha ha delt en leilighet sammen i denne boligblokken.

Mannen skal ifølge kildene ha rettet en bombetrussel til det svenske nødnummeret torsdag.

Avisen Expressen/ GT melder også at mannen og moren skal ha blitt truet med utkastelse i flere måneder. Vedtak skulle settes ut i livet samme dag som eksplosjonen inntraff. Politiet har ikke villet bekrefte om dette kan være noe motiv.

Torsdag morgen opplyste politiets etterforskere at den ettersøkte mannen var blitt siktet og etterlyst. De tror ikke eksplosjonen tirsdag hadde noen forbindelse til organisert kriminalitet.