Verden

Aftenposten Verden podcast: Angela Merkel – Europas mektigste politiker

Aftenposten Verden ser i dag nærmere på Europas mektigste politiker Angela Merkel. Oppvokst i det kommunistiske DDR og nå en slags europeisk landsmoder.

Angela Merkel oppfattes ulikt i ulike deler av verden. I denne ukens podkast snakker vi om henne, hva som formelt henne og hvor viktig hun er.
  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

Aftenpostens Tysklandsmedarbeider Ingrid Brekke forteller om Angela Merkels bakgrunn og hva som har formet henne. Våre korrespondenter Per Anders Johansen (Moskva) og Kristoffer Rønneberg (New York) forteller hvordan man i disse to landene ser på henne.

Johansen understreker at hun trolig er den vestlige politikeren som den russiske presidenten har snakket mest med. Rønneberg peker på at selv etter de omfattende avsløringene av amerikansk avlytting er forholdet mellom USA og Tyskland bra.

Merkel og Solberg møttes om flyktningekrisen.

Merkel kan virke tilknappet, men hun er ikke den første som går til sengs når det er fest, kan Jens Stoltenberg fortelle.

I sendingen får du også et kort møte med Aftenpostens nye Midtøsten-korrespondent Silje Rønning Kampesæter som om få dager er på plass i Istanbul. Utenriksmedarbeider Alf Ole Ask leder sendingene.

Hør våre tidligere Aftenposten Verden podkast her: