God tone, men krevende saker på dagsordenen da Biden møtte Johnson

Stemningen var god da president Joe Biden og statsminister Boris Johnson møttes for første gang i en idyllisk landsby på den britiske sørkysten.

Stemningen virket svært så gemyttlig da president Joe Biden og statsminister Boris Johnson poserte for fotografene i britiske Cornwall. De to møttes torsdag i forkant av G7-toppmøtet som starter fredag.

Biden er på sin første utenlandstur som amerikansk president, og de to møttes i forkant av G7-møtet i Cornwall i Storbritannia.

Da de to lederne poserte for fotografene, ønsket Johnson Biden velkommen til den lille landsbyen Carbis Bay, der G7-toppmøtet skal holdes, og han la til at alle var «henrykte» over å få møte den amerikanske presidenten.

Biden kvitterte med å gratulere Johnson med hans nylige bryllup.

– Vi har begge giftet oss over vår stand, spøkte Biden

– Jeg er ikke uenig med presidenten hverken om det eller om noe annet, svarte Johnson.

Anspent

Tonen var svært gemyttlig mellom de to torsdag, men på forhånd er det spekulert på om de to lederne har et noe anstrengt forhold.

Biden var sterkt imot Brexit, som Johnson kjempet for. Med sine irske røtter har Biden også uttrykt bekymring for fremtiden til Nord-Irland etter at Storbritannia forlot EU.

Johnson hadde på sin side tilsynelatende et relativt godt forhold til tidligere president Donald Trump, som var Bidens motkandidat i presidentvalget i november. Tidligere har Biden kalt Johnson en klonet utgave av Trump.

President Joe Biden og førstedame Jill Biden sammen med statsminister Boris Johnson og hans ektefelle Carrie Johnson tok en liten spasertur i idylliske Carbis Bay på den engelske sørkysten.

Felles hjertesaker

Den britiske regjeringen har den siste tiden jobbet hardt for å fremheve Johnson og Bidens felles hjertesaker, som klimakrisen og støtte til internasjonale institusjoner. Men Johnson har også vært frustrert over fraværet av en ny frihandelsavtale med USA.

Både USA og Storbritannia har påpekt at møtet mellom de to vil bidra til å styrke forholdet mellom to allierte lande.

Klimakrisen, koronapandemien, Afghanistan, finansiering av infrastruktur i utviklingsland og den 80 år gamle Atlanterhavserklæringen er noen av temaene som Bide og Johnson skulle diskutere.