Verden

Verden har nå passert 1 million registrerte koronadødsfall

Verden passerte søndag 1 million registrerte koronarelaterte dødsfall. Situasjonen er dyster, men et lyspunkt er at forskerne lærer stadig mer om viruset.

Søndag ettermiddag passerte overvåkingsnettstedet Worldometer én million koronadødsfall på verdensbasis. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

 • NTB

Oversikten til nettstedet Worldometer viste søndag ettermiddag 1.000.195 dødsfall knyttet til koronapandemien.

Det er bekreftet i overkant av 33 millioner smittetilfeller, hvorav 24,5 millioner har blitt registrert friske igjen.

Skyter fart i Europa

Den siste tiden har pandemien skutt fart i en rekke europeiske land, og veksten har vært markert i Frankrike, Storbritannia, Russland og Spania.

I Frankrike ble det lørdag registrert nye 14.412 tilfeller, og smittenivået er nå på det høyeste nivået som er målt. I Storbritannia er det i fire dager målt mer enn 6.000 smittede per døgn, også dette er på rekordnivå.

Kurven i Russland peker også i feil retning, og både fredag og lørdag ble det registrert over 7.000 smittede.

Lørdag er det registrert like i underkant av 3.000 nye smittetilfeller i Nederland. Landet har registrert åtte nye koronarelaterte dødsfall.

I Ukraina er registrert 3.130 nye tilfeller og 56 koronarelaterte dødsfall lørdag.

I løpet av samme døgn har det blitt innlagt 13 nye koronapasienter på danske sykehus. Danmark har også registrert 424 nye smittetilfeller, samt ett nytt dødsfall.

Les også

Stor smitteøkning i Europa. Noen steder er man på 50 ganger rødt nivå.

Tegn på bedring

Det er imidlertid verdt å huske at det gjennomføres langt flere tester nå enn i starten av pandemien. Forskere ved Imperial College i London har antydet at det i starten av pandemien kan ha vært omkring nye 100.000 tilfeller daglig i Storbritannia, skriver Sky News.

Da var det bare en liten del av tilfellene som ble registrert, siden testingen lå på et lavere nivå.

Nå viser dødsratene rundt om i verden en flatere tendens enn i den tidlige fasen. Tilsynelatende går det også bedre med dem som får viruset, enn det gjorde i de første månedene av pandemien.

– Ulike typer medisiner har vist seg å være til hjelp for å behandle pasienter, og leger vet mer om hvordan man skal behandle de aller sykeste pasientene, sier direktør Francis Collin ved US National Institutes of Health (NIH).

– Fasemessig er vi nå i de «urolige tenårene» med tanke på å lære hvilke behandlingsmetoder som fungerer. Vi er forbi barndommen, men vi er ennå ikke voksne, sier Collins.

Ble oppdaget i januar

Koronaviruset ble først oppdaget i Kina i januar i år, og har siden utviklet seg til en global pandemi som har fått store konsekvenser verden over

Det første bekreftede dødsfallet av sykdommen ble registrert i Wuhan-provinsen i Kina 9. januar, mens det første dødsfallet utenfor Kina ble registrert 1. februar på Filippinene.

Det første dødsfallet utenfor Asia ble registrert i Frankrike 14. februar. 12. mars opplyste statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse at det første dødsfallet i Norge var blitt registrert.

Det er siden da registrert 270 dødsfall knyttet til pandemien i Norge, men helsemyndighetene understreker at det er vanskelig å skille mellom hvor mange som har dødd av korona og hvor mange som har dødd med sykdommen.

Les også

Koronaviruset vil trolig bidra til større kutt enn Frp i bistandsbudsjettet

Les mer om

 1. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Verden passerte torsdag 1,5 millioner koronadødsfall

 2. VERDEN
  Publisert:

  Ny smittebølge treffer oss: Slik stenger Europa ned igjen

 3. VERDEN
  Publisert:

  For ett år siden var det knapt kjent. Nå er to millioner mennesker døde av koronaviruset.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Koronasyke dør på hver eneste vakt: – Jeg vet ikke hva vi skal gjøre

 5. VERDEN
  Publisert:

  67 koronadødfall i Sverige det siste døgnet. Myndighetene tror toppen ligger noen uker frem.

 6. VERDEN
  Publisert:

  Koronavaksinene rulles ut over hele verden. Men samtidig fortsetter dødstallene å stige.