Faren (74) til Faiza-siktet arrestert for drap i Pakistan

En 74 år gammel norskpakistaner er siktet for å ha stormet et bolighus i landsbyen Bhago i Pakistan med automatvåpen, og drept en eldre mann.

  • Hans O. Torgersen
  • Knut A. Nygaard
  • Lene Li Dragland

En 74 år gammel norskpakistaner er arrestert i Pakistan, siktet for drap på en annen mann.

Drapet fant sted tirsdag i forrige uke. Ifølge en politirapport Aftenposten.no kjenner innholdet i, skal 74-åringen ha skutt en annen eldre mann i sistnevntes bolig i landsbyen Bhago i Pakistan, som ligger rundt 13 mil sørøst for Islamabad.

Det er i denne landsbyen den drapssiktedes familie har sitt opphav. Aftenposten.no har fått bekreftet at den drapssiktede 74-åringen er far til den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for drapet på Faiza Ashraf (26), som ble kidnappet og drept i Asker tidligere i år.

Automatvåpen

I avhør med pakistansk politi har drapsofferets sønn forklart at en gruppe menn skal ha kommet til huset 16. mars på motorsykler, og deretter ha stormet inn i huset og begynt å skyte.

Mennene skal ha vært bevæpnet med automatvåpen, ifølge politirapporten. 74-åringen skal da ha blitt gjenkjent av drapsofferets sønn, og ble dermed utpekt som gjerningsmann overfor politiet.

Det er foreløpig ikke klart hvilken forbindelse det er mellom familiene til den siktede og den drepte, men etter det Aftenposten.no erfarer skal det ha eksistert en langvarig konflikt mellom de to familiene.

Undersøker saken

Utenriksdepartementet sier til Aftenposten.no at de jobber med saken.

— Vi arbeider med å få verifisert om en norsk borger er involvert i drap, sier Audun Rogne, første ambassasdesekretær ved Norges ambassade i Islamabad, til Aftenposten.no.

Ved kontoret til den norske politisambandsmannen i Islamabad får Aftenposten.no opplyst at de har mottatt opplysninger om en drapssiktet norsk statsborger, og at de undersøker saken videre. Kripos er til nå ikke kontaktet i sakens anledning.

Bortført og drept

Faiza Ashraf (26) ble drept i Asker tidligere i år. FOTO: POLITIET

74-åringens sønn (28) sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for drapet på Faiza Ashraf (26) i Asker. Det er foreløpig ingen ting som tyder på at det er noen sammenheng mellom drapet i Pakistan og drapet på Faiza Ashraf. Ashraf fra Haslum i Bærum ble funnet drept natt til 25. februar, i et populært turområde på Solli i Asker.

Drosjesjåføren (28) er siktet for overlagt drap på Ashraf. Hun ringte selv politiet tidlig om morgenen onsdag 3. februar, og fortalte at hun var blitt bortført og lå i bagasjeromemt på en bil.

Hun fortalte også hvem hun mente sto bak bortføringen, den 28 år gamle drosjesjåføren.

28-åringen ble raskt pågrepet og siktet for bortføring. Etter en tid ble også en 25 år gammel mann pågrepet, men politiet fant ikke Ashraf.

Etter å ha nektet i flere uker for at han kjenner den 25 år gamle mannen som er siktet for overlagt drap på Ashraf, sier 28-åringen nå at han kjenner mannen.