Sikkerhetsstyrkene kappet av ham hånden da han oppsøkte sykehuset med en mindre skuddskade i fingrene. Zaher Al Hariris forbrytelse: han demonstrerte mot president Assad under de store protestene i Deraa. Dette var opptakten til fire år med borgerkrig i Syria.
Ali Jarekji, Reuters

Mars 2011: De første demonstrasjonene mot Bashar al-Assad. Sikkerhetsstyrker dreper flere demonstranter i Deraa. Skytingen fører til voldsomme demonstrasjoner. Assad forsøker å demme opp for raseriet ved å løslate noen politiske fanger og ved å kaste regjeringen.

Demonstrantene danner et gigantisk syrisk flagg, under protestene mot president Bashar al-Assad etter fredagsbønnen i Hama 29. juli 2011.
HO/Reuters
En syrisk mann danser foran stridsvognen, der deserterte soldater har tatt oppstilling.
REUTERS TV

Sommeren 2011: Soldater med stridsvogner settes inn mot demonstrantene flere steder. Regimet sier «væpnede gjenger» går til angrep på og dreper sikkerhetsstyrker. Soldater som ikke vil skyte mot befolkningen deserterer. Den 29. juli 2011 erklæres opprettelsen av Den frie syriske hæren (FSA).

I oktober 2011 sender det regimetro, syriske nyhetsbyrået SANA ut bildet av president Assad, flankert av forsvarsministeren (t.h.) og forsvarssjefen under en seremoni for å minnes den arabisk-israelske krigen i 1973.
HO

Oktober 2011: Opposisjonen mot Bashar al-Assad organiserer seg i utlandet. Russland og Kina legger ned veto mot en FN-resolusjon som fordømmer det syriske regimet. Helt siden da har FNs sikkerhetsråd vist seg å være handlingslammet når det gjelder krigen i Syria.

Krigere fra den islamske opprørsgruppen al-Nusta-fronten i et avslappet øyeblikk, der de rengjør sine våpen.
Ahmed Jadallah, Reuters

Januar 2012: Jabhat al-Nusra, Al-Qaidas avdeling i Syria, erklærer at gruppen er opprettet. Islamistiske grupper får en stadig mer dominerende rolle i krigen. Konflikten bærer stadig mer preg av å være et oppgjør mellom det sunnimuslimske flertallet og andre folkegrupper, deriblant Assads gruppe, den sjiamuslimske sekten alawittene.

Mennene i forgrunnen har deltatt i en sørgemarsj for en kamerat som ble skutt av sikkerhetsstyrkene dagen før. Nå ringes de inn av de bevæpnede mennene i bakgrunnen som antagelig er del av «Shabiha»-styrkene. De er fra Assads folk, alawitter, opptrer uten uniform, og gjør drittarbeidet som den syriske hær, offisielt sett, ikke skal påta seg.
STR
Generalmajor Robert Mood på inspeksjon i Syria. På vegne av FN forsøkte han å skape fred i landet, uten å lykkes.
KHALED AL-HARIRI

April 2012: Syria lover å etterleve en FN-fremforhandlet våpenhvile, men de krever rett til å bekjempe «terrorister». Våpenhvilen bryter sammen. Ingen forsøk på å få partene til å legge ned våpnene har ført frem.

En soldat fra den syriske frigjøringshæren kaster en hjemmelaget bombe mot en bygning som er kontrollert av Assad-regimets sikkerhetsstyrker.
Hamid Khatib, Reuters

Juli 2012: Krigen kommer for fullt til Aleppo, Syrias nest største by. Byen har inntil da støttet Assad. Kampene i Aleppo har de tre siste årene vært blant krigens tøffeste. Ingen av krigens parter har klart å ta kontroll over hele byen. 15. juli erklærer Røde Kors at kampene er så intense at konflikten i Syria for å være en borgerkrig.

Borgerkrigen utkjempes med tunge våpen. Her skyter soldater fra den syriske frigjøringshæren en panservernrakett mot en syrisk stridsvogn.
Molhem Barakat
En opprører løper for å unngå ild fra regjeringsstyrkenes skarpskyttere i gamlebyen i Aleppo.
Mahmoud Hebbo, Reuters
Kamphandlingene utkjempes fra hus til hus. Her hopper en opprører ut fra et vindu i et hus i Bab al-Hadid i Aleppo.
Abdalrhman Ismail, Reuters
Sønderskutte murhus i bydelen Ogiwl gir en opprører fra den syriske frigjøringshæren god dekning.
Hamid Khatib, Reuters
Mahmoud Hebbo, Reuters
Den syriske frigjøringshæren åpner ild med en hjemmelaget bombekaster i bydelen al-Tarab i Aleppo.
Ammar Abdullah, Reuters
Sjokkbølgen fra et panservernvåpen virvler støvet til himmels under harde kamphandlinger i gamlebyen i Aleppo, våren 2014.
Jalal Al-Mamo, Reuters
Skarpskytter fra den syriske frigjøringshæren.
Hamid Khatib, Reuters
Sivilbefolkningen rammes hardt av krigen. Her flykter en sivil kvinne fra et luftangrep, angivelig utført av syriske regjeringsstyrker.
Hosam Katan, Reuters
Naboer forsøker febrilsk å redde en mann som er begravd av nedraste bygningsdeler etter et bombeangrep i Aleppo. Ifølge FN har krigen krevd over 220.000 menneskeliv.
Jalal Al-Mamo, Reuters
Aleppo er påført enorme skader etter de voldsomme kampene. Her har styrker fra den syriske frigjøringshæren bygget en veisperring i den utbombede bydelen Saif al-Dawla.
Hosam Katan
Manu Brabo
Aleppo, Syria.
Manu Brabo, Reuters
Små barn, voksne sivile, eldre mennesker, ble drept av nervegass i Ghouta-regionen.
Bassam Khabieh, Reuters

August 2013: Minst 281 mennesker blir drept i et angrep med kjemiske våpen i Ghouta, en forstad til Damaskus. Angrepet får USAs president Barack Obama til å true med bombing. Angrepet avverges da Syria går med på å gi fra seg alle kjemiske våpen.

Eksperter fra FN ble sendt til Syria for å hente ut de kjemiske våpnene. Her undersøker FN-ekspertene et åsted der det angivelig skal ha blitt brukt kjemiske våpen.
Mohamed Abdullah, Reuters
En marinestyrke fra Norge og Danmark støttet FN med å hente ut kjemiske våpen fra havnebyen Latakia i Syria i løpet av våren 2014.
Petros Karadjias

Juni 2014: Den islamske staten (IS) erklærer at de har opprettet et kalifat i områdene de har erobret i Syria og Irak. Gruppens erobring av millionbyen Mosul den 10. juni sjokkerer verden. Deres brutale fremferd mot ulike folkegrupper, henrettelse av krigsfanger og vestlige gisler setter kampen mot IS øverst på mange lands dagsorden.

Krigere fra IS jubler etter den sjokkerende erobringen av Mosul i Irak. Under angrepet tok de store mengder militært materiell fra de iraksiske sikkerhetsstyrkene som krigsbytte.
STRINGER/IRAQ/Reuters

September 2014: USAs president Barack Obama sier de vil føre en langvarig kamp for å nedkjempe IS. Sammen med flere arabiske allierte starter de bombing av både IS og Al-Qaida-tilknyttede grupper i Syria. Med i kampen mot IS er gamle fiender som USA og den vestlige verden, Iran og paradoksalt nok også Bashar al-Assads regime.

Et amerikansk bombefly av typen B1 Lancer er fotografert over Nord-Irak, etter å ha sluppet bomber over mål i Syria.
US Air Force
Voldsomme amerikanske luftangrep mot den syriske byen Kobani, som ligger på grensen til Tyrkia.
Lefteris Pitarakis, AP

Januar 2015: Kurdiske styrker klarer med hjelp bombing fra den amerikanskledede koalisjonen å ta kontroll over byen Kobani, som ligger på grensen til Tyrkia. Byen er blitt ødelagt etter måneder med kamper, men det anses som viktig at man har klart å presse IS tilbake.

Irakiske peshmerga-styrker, kurdiske krgere og den syriske frigjøringshæren sloss mot opprører fra IS i Kobani i måneder, før de til slutt klarte å presse IS ut av byen.
Jake Simkin, AP
Osman Orsal, Reuters
Kurdisk skarpskytter i Kobani.
AP
Kamphandlingene har drevet sivile på flukt over hele Syria. Denne kurdiske jenta har flyktet fra Kobani, til en flyktningleir i Suruc.
Umit Bektas, Reuters
Kurdiske flyktninger fra Kobani i en flyktningleir i Suruc.
Kai Pfaffenbach, Reuters
Rundt to og en halv million syriske flyktninger har søkt tilflukt i Jordan, Libanon, Turkia, Irak og Kurdistan.
Umit Bektas , Reuters
Ahmed Jadallah
Bombeangrep på Kobani.
Vadim Ghirda, AP