Verden

- Jeg tror de ble drept <br/>av kongefamilien

Mohamed al Fayed ankommer til den rettslige høringen. Jeg vil bare ha rettferdighet, forklarte han reportere.
  • Kurt Haugli
  • Jeg har slåss i 10 år, og til slutt vil jeg ha rettferdighet. Far til Dodi Al Fayed, Mohamed al Fayed snakket fortsatt i store ord.
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Les også:


Mohamed al Fayed var selvfølgelig til stede da den rettslige høringen rundt dødsfallet til prinsesse Diana og Dodi al Fayed åpnet i London tirsdag.

Overbevist Harrods-eier

Al Fayed har vært overbevist — helt siden den fatale natten i Pont d’Alma-tunnelen i 1997 - om at det ikke handlet om en helt vanlig trafikkulykke. Han mener sønnen og prinsessen ble drept.

Harrods-eier Al Fayed er representert i høringen med en av landets fremste advokater og han hevder at Diana var gravid med Dodi på ulykkestidspunktet.

Han har også hevdet at de to ble drept i komplott klekket ut av den britiske hemmelige tjeneste MI6 og dronningens mann prins Philip. Han var like overbevist om at denne teorien holder vann da ankom retten i dag.

- Jeg tror at min sønn og prinsesse Diana ble drept av kongefamilien, sier Fayed til tross for at alle tidligere granskninger har konkludert med at det ikke finnes fnugg av bevis for påstanden.

Seks måneder

Den rettslige høringen om Dianas død kan bli en langdryg affære. Opp til seks måneder kan det går før juryen får slippe arbeidsdagene i retten.

Det er for øvrig en jury som er nøye utplukket.

Les også

202 personer vraket<br/> fra Diana-juryen

Forhandlingene i retten startet da også med en formaning til juryen fra dommeren i den rettslige høringen, Scott Baker.

— Ingen av dere her inne ville ha trodd at dere 10 år senere skulle sitte i en jury som skal avgjøre hva som skjedde denne fatale augustnatten. Men nå er dere her, og dere har en viktig oppgave og den er deres, og deres alene, sa Scott Parker henvendt til de 11 jurymedlemmene.

Ingen skyld plasseres

Den rettslige høringen har ingen mulighet til å plassere individuell skyld for dødsfallene. Målet med høringen er å slå fast hvem som døde, når de døde og hvordan de døde.

Det er på punktet om hvordan Dodi og Diana døde at al Fayed håper at det vil bli avslørt hvem som sto bak.

Les også

  1. 202 personer vraket<br/> fra Diana-juryen

  2. Diana: 10 år med <br/>konspirasjonsteorier

  3. - Hun kysset oss <br/>godnatt hver kveld

  4. Han har sørget i 10 år