Flere hus og personer tatt av jordskred

I Tyskland skal 55 personer ha blitt reddet ut av husene sine før skredet kom. 15 personer ble tatt av jordmassene.

Lokale myndigheter melder om flere nødanrop fra husene som er rammet av jordskredet.

I byen Erftstadt-Blessem er flere mennesker omkommet etter at vannmassene utløste et jordskred. Flere hus kollapset da bakken under begynte å bevege på seg tidlig i dag.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som har mistet livet.

Ifølge Süddeutsche Zeitung skal 55 personer ha blitt reddet ut av husene før de ble tatt av jordraset. 15 personer skal ha befunnet seg inne i bygningene da de ble tatt.

Flere personer er ikke gjort rede for etter et jordskred.

Uværet som har rammet Tyskland, er en av de verste værkatastrofer siden andre verdenskrig landet. Delstatene Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz er hardt rammet etter flere dager med ekstrem nedbør.

Også Belgia, Luxembourg og Nederland er rammet av flom og oversvømmelser.

Dødstallet etter flommene som har rammet Tyskland, er lørdagen morgen 133 personer. Det får AFP opplyst av tyske myndigheter. I Europa har til sammen 153 mistet livet. 1300 er fortsatt ikke gjort rede for.

I byen Erftstadt-Blessem har flere omkommet etter at vannmassene utløste et jordskred. Flere hus kollapset da bakken under begynte å bevege på seg. Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som har mistet livet.

Redningsarbeidere jobber på spreng. Bare i byen Bad Neuenahr-Ahrweiler var det over 1000 redningsoppdrag torsdag. Det jobbes også for få tilbake strøm, gass og vannforsyninger.

Det er spådd mer regn i dagene som kommer. Samtidig stiger vannstanden faretruende i Rhinen og dens sideelver.

Tyske myndigheter varsler at de vil komme med en økonomisk støttepakke til flomofrene.