Verden

Ung jente skutt og drept på bensinstasjon i Sverige. Ble truffet av streifskudd.

En tolv år gammel jente ble skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm, opplyser svensk politi. Politiet har hentet inn flere til avhør.

Ei jente på under 15 år er skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

 • NTB
 • Mone Celin Skrede
  Journalist

Svensk politi jobber med å sikre spor ved stedet der jenta ble skutt og drept natt til søndag. Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Ifølge svenske medier var jenta et tilfeldig offer. Hun skal ikke ha vært mål for skuddet, som ble avfyrt fra en bil. Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Jenta ble skutt på en bensinstasjon ved 3.30-tiden natt til søndag. Hun ble ført til sykehus i ambulanse og senere bekreftet død. Den svenske avisen Expressen skriver også at hun ble truffet av en kule på avveie.

Også Aftonbladet skriver at hun ble truffet av en kule som ikke var ment for henne, og som ble avfyrt fra en bil som kjørte forbi.

– Vi ble kalt til stedet og fant en tolv år gammel jente som var hardt skadd av skuddsår, som senere døde av skadene, sier Caroline Paasikivi, som er politiets områdesjef i Stockholm.

Saken blir etterforsket som drap, opplyser politiet.

Flere hentet inn til avhør

Ifølge kilder til Expressen skal kulen som traff jenta trolig ha vært ment for to menn som skal være knyttet til et kriminelt nettverk. Mennene skal ha vært i området da jenta ble skutt, iført skuddsikre vester.

– Ingen er så langt pågrepet og mistenkt, men flere er hentet til avhør. Det er personer som vi av gode grunner tror kan bidra i etterforskningen, sier Paasikivi til Nyhetsbyrået TT.

Overvåkingsfilm

Politiet sperret søndag av området, som ligger i Norsborg i Botkyrka kommune. Det ble gjennomført tekniske undersøkelser og sikret film fra videoovervåkingskameraer. Bensinstasjonen ligger like ved en McDonalds-restaurant.

Flere personer varslet politiet ved 3.30-tiden etter at de hørte smell fra en bensinstasjon. Da politiet ankom stedet, fant de jenta med skuddskader. Ved 10-tiden søndag formiddag oppdaterte politiet hjemmesiden sin med opplysninger om at jenta er død, og at de pårørende er informert.

Sjokk blant naboer

I Norsborg er innbyggerne sjokkert over drapet.

– Det er forferdelig. Noen ganger kommer man hit med barna, nå tør man ikke det. Datteren min er tolv år. Den kulen kunne truffet hvem som helst, sier Anod Samir, som bor i nærheten av bensinstasjonen, til Aftonbladet.

Søndag ettermiddag var ingen mistenkte pågrepet, og stedet var fortsatt sperret av. Det er blitt funnet flere tomhylser på stedet, ifølge Expressen.

Pressetalsperson for politiet i Stockholm, Anna Westberg, sier at politiet allerede har samlet inn en del opplysninger i løpet av natten og morgenen.

Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger ettersom det kan gjøre etterforskningen vanskeligere.

Minnested og støttetelefon

Botkyrka Kommune har opprettet et minnested ved bensinstasjonen, og det er også åpnet et støttetelefon for barn og voksne, ifølge Aftonbladet.

Les mer om

 1. Politiet
 2. Stockholm
 3. Drap

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Svensk politi leter etter bil etter at tolvåring ble drept

 2. VERDEN
  Publisert:

  Politiet kan ha funnet bil som var ettersøkt etter drap på svensk tolvåring

 3. VERDEN
  Publisert:

  Forsker: Det er blitt mer Ville Vesten i svenske gjenger – frykter at flere uskyldige blir drept

 4. VERDEN
  Publisert:

  Kriminelle gjenger regjerer i de svenske forstedene. Nå innrømmer polititopp at de har mislykkes.

 5. VERDEN
  Publisert:

  Moren kan ha holdt sønnen innesperret i tiår. Nå skal livet hans kartlegges.

 6. NORGE
  Publisert:

  Politiet har flere mistenkte etter skyteepisoden på Bjølsen