Verden

Trump saksøker storbanker for å hindre utlevering av egen skattemelding

Demokratene i Representantenes hus har stevnet to storbanker for å få tilgang til presidentens selvangivelser. Han svarer med å saksøke bankene.

USAs president Donald Trump forsøker å hindre at storbanker gir fra seg selvangivelsene hans.
  • Inger Lise Hammerstrøm
    Inger Lise Hammerstrøm
    Journalist

Sammen med sine tre eldste barn og sitt private selskap har USAs president Donald Trump saksøkt den tyske banken Deutsche Bank og Capital One, skriver New York Times.

Håpet er å hindre at bankene svarer på stevningene fra Representantenes hus om å utlevere presidentenes skattemeldinger.

I rettsdokumentene som New York Times har fått tilgang til, argumenteres det med stevningen fra komiteer i Representantenes hus hverken har lovmessige eller legitime hensikter.

New York Times journalist David Enrich delte rettsdokumentene på Twitter.

«Stevningene var utstedt for å trakassere president Donald J. Trump for å ransake hver detalj av hans personlige finanser, hans forretninger, og privat informasjon om Donald Trump og hans familie (...)», heter det blant annet.

Les også

Det brenner rundt Donald Trump. Nå har denne mannen satt i gang en gigantisk granskning av presidenten.

Det er en komité for finanstjenester og en komité for etteretningssaker som har fremmet kravene overfor storbankene. Deutsche Bank har gjennom lang tid lånt ut penger til Trumps eiendomsselskap.

Ifølge personer med kjennskap til etterforskningen som avisen har snakket med, skal komiteene være interessert i å grave i eventuelle forbindelser til hvitvasking som russere og andre østeuropeere står bak.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump
  3. Skattemeldingen
  4. Deutsche Bank