Kraftig jordskjelv rammet Filippinene – minst fire døde

Et jordskjelv med styrke 6,8 har rammet den filippinske øya Mindanao, melder amerikanske USGS. Minst fire personer har omkommet, blant dem en seks år gammel jente.

Letemannskaper søker etter overlevende i en bygning som har kollapset i Padada sør for byen Davao.

Skjelvets episenter var 56 kilometer sørvest for regionhovedstaden Davao. Det er ikke utstedt tsunamivarsel.

Ifølge det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS skjedde skjelvet en dybde på 28,2 kilometer.

Flere personer ble fanget under deler av nedraste bygninger i det kraftige jordskjelvet. Bildet er tatt i Padada, der en tre etasjer høy bygning kollapset.

Minst fire døde og flere savnet

Øyenvitner i millionbyen Davao skriver på Twitter at det er det sterkeste skjelvet de noen gang har opplevd.

I Padada omkom minst tre personer da en treetasjes bygning kollapset. I tillegg er seks skadede reddet ut av ruinene og mange er fortsatt savnet.

I Matanano døde en seks år gammel jente da en murvegg i familiens hus raste over henne, opplyser ordførere Vincent Fernandez.

Minst 14 mennesker ble også skadet i Magsaysay, der panikkslagne innbyggere flyktet ut av bygninger da skjelvet rammet.

Et øyenvitne som befinner seg på Mindanao har lagt ut en video på Twitter som viser hvordan vannet i et svømmebasseng skvalper over på grunn av rystelsene i jordskorpen.

En annen video fra sentrum av Davao viser tilløp til panikk og strømledningen som slår sammen slik at det gnister over en vei i Davao.

Presidenten opplevde skjelvet

Det norske forskningsinstituttet melder at de målte av jordskjelvet i Filippinene på sine seismiske stasjoner i Karasjok, Hedmark og Antarktis.

Slik ble rystelsene fra jordskjelvet i Filippinene lest av på måleutstyr som NORSAR har i Finnmark, Hedmark og Antarktis.

Blant dem som opplevde skjelvet var også Filippinenes president Rodrigo Duterte og hans kone, opplyser talsmannen Salvador Panelo.

– Førstedamen fortalte at bilen de satt i gynget, men de er uskadede, sier han.

Det har vært en rekke jordskjelv med styrke på mer enn 6 i Mindanao denne høsten, men søndagens skjelv er det kraftigste hittil.

28 mennesker omkom og over 600 ble ifølge myndighetene skadet da det samme området ble rammet av flere kraftige jordskjelv i oktober.