Verden

Venezuela innfører strømrasjonering

Venezuela innfører flere tiltak som følge av de mange strømbruddene i landet. Blant annet blir arbeidsdagen kortere og det innføres strømrasjonering.

I helgen har det vært en rekke strømbrudd i Venezuela. Her går en mann gatelangs i den mørklagte hovedstaden Caracas fredag, hvor de eneste lysene som finnes kommer fra bilene.
 • NTB-AP-AFP

Venezuelas president Nicolás Maduro kunngjorde søndag kveld at det blir strømrasjonering i 30 dager. Uttalelsen kommer like etter at kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez sa at arbeidsdagene blir kortere.

– For å få kontinuitet i forsyningen av strøm, har regjeringen besluttet å opprettholde stengingen av skolene og innføre en kortere arbeidsdag fram til klokken 14 i både offentlig og privat sektor, sa Rodríguez.

Den siste måneden har det vært en rekke strømbrudd i landet. Det lengste strømbruddet var på om lag én uke.

Maduro sa på nasjonal fjernsyn søndag at strømrasjoneringen vil bidra til å håndtere strømbruddene bedre. Han advarer mot uro som følge av strømbruddene, selv om det allerede er polariserte protester i landet på grunn av maktkampen mellom presidenten og opposisjonsleder Juan Guaidó.

President Nicolas Maduros tilhengere tok lørdag til gatene i Caracas for å demonstrere.

Strømbrudd – igjen

Søndag var det nok et strømbrudd i landet. Mye av strømmen kom tilbake på ettermiddagen, etter å ha vært borte hele dagen. Venezuelanere venter at strømmen vil forsvinne igjen.

– Ingen kan løse problemet. Vi var uten strøm hele dagen. Vi har ikke hatt vann siden forrige mandag. Du kan ikke ringe med telefon, og du kan ikke betale med kort eller en gang spise, sier 56 år gamle Karina Camacho, som søndag dro for å kjøpe mat da betalingssystemet i butikken stoppet å fungere.

– Ikke sabotasje

Selskapet Netblocks, som overvåker internettsensur, sier nettverksdata viser at bare 15 prosent av Venezuela var pålogget etter det siste strømbruddet. Vannforsyning, telefoni og internett var av og på etter strømbruddet i hele landet.

– Dette er ikke sabotasje. Det er regjeringens ansvar at strømsystemet kollapset, fordi de er korrupte, og nå kan de ikke fikse det, fordi de ikke er i stand til det, skriver opposisjonsleder Juan Guaidó på Twitter.

President Nicolás Maduro anklager USA for å stå bak strømbruddene, uten at han har lagt fram beviser for det. Han har tidligere hevdet at et nettangrep forårsaket de tidligere strømbruddene.

 1. Les også

  EU fordømmer utestengelse av Guaidó

 2. Les også

  Hvor ille Venezuelas økonomi er? Selv ikke forbrytelser lønner seg.

 3. Les også

  Opposisjonen i Venezuela med nytt amnestitilbud til militære

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5