Verden

Trump saksøkes for forsøk på å svekke postvesenet

Trump, USAs postvesen og den nye postsjefen Louis DeJoy, er blant dem som saksøkes i et forsøk på å sikre postvesenet nok ressurser før presidentvalget.

USAs nye postdirektør, Louis DeJoy, til venstre, blir eskortert til kontoret til lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, i Washington. I et søksmål anlagt mandag anklages DeJoy for å være i gang med å svekke landets postvesten.
  • NTB-AP

Søksmålet ble anlagt mandag i New York. Søksmål flere steder i landet er varslet. Saksøkerne anklager Trump og DeJoy for å svekke postvesenet, og dermed hindre at poststemmer pålitelig kan brukes i presidentvalget i november.

Flere demokratiske politikere i New York står bak søksmålet. Blant dem er den nominerte kandidaten til Representantenes hus, Mondaire Jones, og delstatssenator Alessandra Biaggi, samt kandidater til delstatsforsamlingen Chris Burdick og Stephanie Keegan.

Leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi, har kalt Representantenes hus hjem fra ferie fordi hun mener Trump forsøker seg på valgjuks ved å svekke postvesenet.

Les også

  1. Pelosi hevder Trump prøver å jukse i presidentvalget

  2. Veien til 2020: Liten opptur i sommer for Trump, og denne uken gjenbruker han et av sine knep

  3. Trump fører krig mot poststemmer. Valget i november kan ende i et kaos av søksmål og forsinkelser.

Les mer om

  1. Søksmål
  2. Amerikansk politikk
  3. Nancy Pelosi
  4. Trump