- Vi har vært gjennom dette for mange ganger

Barack Obama slet med å holde tårene tilbake da han snakket om skolemassakren. - Våre hjerter er knust i dag.

  • Jørgen Svarstad

— Vårt land har vært gjennom dette for mange ganger. Enten det er på en på en barneskole i Newtown, på kjøpesenter i Oregan, et tempel i Wisconsin, en kino i Aurora eller et gatehjørne i Chicago. Disse nabolagene er våre nabolag og disse barna er våre barna, sa Obama, med referanse til massakrer i USA de siste årene.

Gjerningsmannen drepte 18 barn og seks voksne.

Obama var tydelig preget og slet med å holde tårene tilbake.

— Vi må gjøre noe meningsfullt for å forhindre liknende hendelser, sa han videre.

— Vi har vært gjennom slike tragedier for mange ganger de siste årene. Når jeg hører nyheter som dette, reagerer jeg ikke først som president, men som alle andre ville gjort: Som en forelder. Det var spesielt sant i dag. Jeg vet at det ikke er en mor og far i USA som ikke føler den samme overveldende sorgen som meg. Majoriteten av dem som ble drept i dag var barn. Nydelige små nydelige barn mellom fem og ti år. De hadde hele sine liv foran seg, sa presidenten.

— De hadde hele livet foran seg. Bursdager, eksamenshøytideligheter, brylluper og egne barn. Blant de døde var også lærere. Mennesker som viet sine liv til å hjelpe barn. Våre hjerter er knust i dag. For foreldrene, besteforeldrene og søsknene til disse små barna, og for familiene til de voksne som er borte. Våre hjerter er knust på grunn av foreldrene til de overlevende. Når de får barna hjem i dag vet de at deres barns uskyldighet er revet fra dem for tidlig.