Terroren i London: Nekter å utsette valget

Flere partier avlyser valgkampen i dag, men nekter å utsette valget 8. juni.

Statsminister Theresa May og Det konservative partiet i Storbritannia innstiller den nasjonale valgkampen i dag.

Statsminister Theresa May bekrefter nå på en pressekonferanse at valget går som planlagt.

– Vi skal komme sammen som en forenet nasjon torsdag – også sammen med våre fiender – til valget, sier May.

Også Londons ordfører Sadiq Khan nekter å etterkomme ønsker fra dem som mener valget i Storbritannia torsdag må utsettes på grunn av terrorangrepet.

– Vi kan ikke gi etter for terroren, sier Khan under en kort pressebriefing.

Londons ordfører Sadiq Khan mener det er viktig ikke å gi etter for terroristenes ønske om å ødelegge demokratiet.

– De hater valg og demokratiske prosesser. Jeg mener det er viktig at folk får velge sine ledere og at vi fortsetter å leve på en mest normal måte, sier Khan på en pressekonferanse klokken 08.00 søndag morgen.

London-ordføreren forteller at han er rasende og fortvilet etter enda et terrorangrep. Det er bare to uker siden forrige terrorangrep i Storbritannia. Forrige gang gikk det av en bombe på Ariana Grande-konsert. Da ble 22 drept og 100 såret. Etter terrorangrepet ved London Bridge og Borough Market lørdag kveld, er så langt seks mennesker bekrefter drept i tillegg til tre antatte gjerningsmenn. Nærmere 50 mennesker er skadet.

Direkteblogg: Her får du siste nytt om angrepet i London

Spørsmålet er hvilke følger terroren får for det britiske parlamentsvalget 8. juni.

– Jeg vil være tydelig på at de som står bak angrepet på uskyldige mennesker, ikke skal vinne fremme. De skal heller ikke kunne skremme folk som bor her, sier Khan.

Kansellerer den nasjonale valgkampen i dag

Statsminister Theresa May og Det konservative partiet i Storbritannia innstiller valgkampen i dag som følge av det siste terrorangrepet i London, skriver The Guardian.

– Det konservative partiet vil ikke drive valgkamp i dag søndag. Vi vil vurdere situasjonen utover dagen etter hvert som det kommer flere detaljer om angrepet, sier en talsmann for partiet. Det presiseres at valgkampen vil foregå på lokalt plan, som utdeling av brosjyrer, men partiet vil ikke delta i den nasjonale valgkampen.
Theresa May sier at den nasjonale valgkampen vil gå som planlagt fra og med mandag.

Labour følger etter de konservative

Meningsmålinger de siste ukene viser at May og de konservative har tapt mye oppslutning.

Labour har nå også varslet at de kommer til å avlyse den nasjonale valgkampen i dag, og det er grunn til å tro at de liberale vil følge etter kun fire dager unna valget.

Statsminister Theresa May ble raskt varslet om terrorangrepet lørdag kveld. I en uttalelse sier May:

– Våre tanker går til de som er berørt av disse forferdelig hendelsene. Jeg ønsker å uttrykke min store takknemlighet til politiet og nødetatene som er på stedet, sier May.