Verden

Flere Hells Angels-medlemmer skadet i skyting

Tretten er pågrepet etter skyting utenfor et festlokale i Mölnlycke i Göteborg lørdag kveld. Åtte personer, blant dem flere Hells Angels-medlemmer, ble skadet.

Politiets kriminalteknikere leter etter spor utenfor festlokalet i Mölnlycke i Göteborg der åtte personer ble skadet under skyting lørdag kveld.
  • mette.bjorberg.estep@ntb.no

Den svenske påtalemyndigheten opplyser at det dreier seg om et gjengoppgjør, der den ene av gjengene er tilknyttet Hells Angels.

– Personene på den andre siden er en lokal gjeng fra nærområdet, sier jourhavende jurist Karl-Erik Esbo til Göteborgs-Posten.

De pågrepne er i alderen 25 til 50 år. De tretten er mistenkt for drapsforsøk og grov vold.

  • Fire ganger har dansk politi prøvd å utvise drapsdømt pakistansk bandeleder. Nå sa retten nei igjen.

Syv til sykehus

Syv personer ble sendt til sykehus i Göteborg etter skytingen lørdag kveld. En av dem er nå utskrevet. En annen er alvorlig skadet, og tilstanden til de øvrige fem omtales som stabil.

En åttende person som antas å ha vært involvert i hendelsen, har fått legebehandling i Skaraborg.

Det kan finnes ytterligere skadede som enten ikke har oppsøkt helsevesenet eller ikke har fortalt hvordan de ble skadet, ifølge politiet.

Skytingen skjedde utenfor et festlokale i Mölnlycke utenfor Göteborg. Motivet og hendelsesforløpet er ukjent, og politiet er tilbakeholdne med detaljer i saken. Men ifølge avisen har en støtteklubb til motorsykkelklubben Hells Angels lokaler i industriområdet der festlokalet ligger.

Bekymring for MC-miljøer

Kriminalkommissær Sven Lindgren, ekspert på kriminelle MC-gjenger i politiets region Väst, bekrefter at noen av de skadede er tilknyttet Hells Angels.

På 90-tallet lå motorsykkelgjengen Hells Angels og Bandidos i krig. Siden da har vold mellom gjengene vært sjeldent i Sverige. Om det nå er en ny konflikt mellom MC-gjenger på trappene, er et åpent spørsmål.

– Vi kan ikke trekke noen konklusjoner fra en enkelthendelse som dette, sier Daniel Vesterhav i Brottsförebyggande rådet.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Sverige
  3. Krim
  4. Hells Angels
  5. Vold