Verden

Israel bomber mål på Gazastripen

Israelske kampfly har angrepet mål på Gazastripen etter at en israelsk bolig ble truffet av en rakett skutt ut fra det palestinske området.

En ung palestiner kaster steiner mot israelske styrker under en demonstrasjon nord på Gazastripen mandag. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix

  • og NTB

Flyangrepene fant sted onsdag morgen. Angrepene rammet det den israelske hæren kaller terrorist-mål.

Den islamistiske Hamas-bevegelsen, som styrer Gazastripen, opplyser at seks steder er blitt truffet i de israelske angrepene. Tre personer skal ha blitt såret.

Familie kom seg i tilfluktsrom

Noen timer tidligere ble en bolig i byen Beersheva sør i Israel truffet av en rakett skutt ut fra Gazastripen. Dette skal være første gang siden 2014 at en israelsk bolig er blitt rammet i et slikt angrep.

I boligen bor en kvinne og hennes tre barn, og de behandles for sjokkskader, ifølge den israelske nødetaten Magen David Adom. Familien skal ha rukket å komme seg til et tilfluktsrom før huset ble rammet.

Rakett traff strand

To andre personer ble skadet i panikken som oppsto da flyalarmen gikk og folk i Beersheva måtte søke tilflukt.

En annen rakett traff en israelsk strand uten at noen ble skadet. Kort tid senere stengte Israel to grenseoverganger til Gazastripen.

Siden 30. mars har det vært jevnlige demonstrasjoner på Gazastripen. Protestene er blant annet rettet mot den israelske blokaden som har gjort levekårene på Gazastripen svært vanskelige.

Siden demonstrasjonene startet er minst 205 palestinere blitt er drept av israelske styrker.

Les mer om

  1. Israel
  2. Gaza