Verden

AP: Kvinne ble rådet til å slette mulige bevis i Weinstein-saken av politiet

En politietterforsker er fjernet fra Weinstein-etterforskningen etter at han skal ha rådet en av de fornærmede i saken om å slette informasjon fra mobilen sin.

Harvey Weinstein forlater rettssalen i New York tidligere i oktober. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

 • NTB

Politimannen ble fjernet fra etterforskningen av overgrepsanklagene mot filmprodusenten Harvey Weinstein i starten av oktober, bekrefter New York-politiet i et brev sendt til produsentens advokat.

Den fornærmede kvinnen har anmeldt Weinstein for å ha voldtatt henne på et hotellrom på Manhattan i 2013. Da politiet startet etterforskning av saken, ble hun bedt om å levere inn mobilen sin som hun skal ha brukt for å komme i kontakt med Weinstein.

Kvinnen ønsket å bistå politiet, men var bekymret for det private innholdet på telefonen, ifølge politiet. Hun spurte derfor politietterforskeren hva hun burde gjøre. Han skal ha rådet henne til å slette alt hun ikke ville at noen andre skulle se, opplyser politiet på Manhattan som etterforsker Weinstein-saken.

Ifølge politiadvokat Joan Illuzzi-Orbon i saken slettet ikke kvinnen informasjonen hun hadde på telefonen. I stedet spurte hun en advokat om hjelp, og hun leverte telefonen til etterforskerne uten at noe ble slettet.

Den tidligere så mektige Hollywood-mogulen har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt, selv om over 80 kvinner har beskyldt ham for seksuell trakassering og overgrep i kjølvannet av metoo-kampanjen.

I oktober ble det kjent at en av de i alt seks siktelsene mot Weinstein er frafalt etter at det ble sådd tvil om kvinnens forklaring.

Les mer om

 1. Seksuell trakassering
 2. Harvey Weinstein-saken
 3. Overgrep
 4. Etterforskning
 5. Hollywood

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Rettssaken mot Weinstein i gang i New York

 2. KULTUR

  Weinsteins forsvarere vil gå hardt ut mot kvinnene som anklager ham

 3. NORGE

  VG: Fant savnede Anne-Elisabeths mobiltelefon i huset

 4. VERDEN

  Lovet agenter bonus om de stanset avsløring i The New York Times

 5. VERDEN

  Den unge politikvinnen (23) skal ha blitt gruppevoldtatt på sjefens kontor. Nå har hun fått sparken.

 6. NORGE

  Fornærmede mener hun ble beskyttet av politimannen hun hadde sex med