Politiet skjøt 18 skudd - ranerne ingen

Kriminalteknikere har ikke funnet noen tomhylser fra ranernes våpen, men 18 fra politiets våpen, opplyser politikilder til avisen Aftonbladet.

Igjen på åstedet etter dødsranet i Södertälje: Et replika av et våpen som den nå døde raneren hadde.
  • Hans O. Torgersen
  • Helle Skjervold

En av ranerne, en 26 år gammel mann med tilknytning til Norge, ble truffet av politiets prosjektiler og døde onsdag på sykehus.

— Det ser ut som at ranerne ikke avfyrte et eneste skudd, sier en kilde til den svenske avisen Aftonbladet.

Ranerne som slo fredag formiddag til mot en gullsmedforretning i et kjøpesenter midt i Södertälje, 35 kilometer sydvest for Stockholm. De var tilsynelatende bevæpnet med automatvåpen av typen AK47.

Les også

Raneren som ble skutt av svensk politi er død

Våpenet som den nå døde raneren hadde, ble liggende igjen på åstedet. Det viste seg senere å være en replika, med andre ord et ikke fungerende våpen.

Politiet raskt på stedet

De sivilkledte politifolkene som møtte ranerne da de kom ut fra kjøpesenteret, holder til på en politistasjon bare et par hundre meter derfra. De var derfor raskt på stedet.

Da politifolkene kom frem hadde de trukket våpnene sine og på videofilmer som øyenvitner tok opp med mobiltelefonene sine, ser og hører man hvordan politiet skyter mange skudd mot ranernes fluktbil.

Ranerne huket seg ned bak bilen mens de lastet inn byttet, men den ene av dem ble truffet av politiskudd da han gikk frem på høyre side av bilen for å sette seg inn.

Han ble liggende stille på bakken og en av de andre ranerne skal ha forsøkt å dra ham inn i bilen, men måtte gi opp.

I dagene etter ranet pågrep svensk politi fire personer, som er varetektsfengslet for ran eller medvirkning til ran.