Verden

Opptøyer sprer seg i Tunisia etter at journalist tente på seg selv

Sammenstøtene mellom politi og tunisiske demonstranter har spredt seg i Tunisia etter at en journalist tente på seg selv i den fattige byen Kasserin.

Tunisisk politi patruljerer i Kasserin i Tunisia etter flere sammenstøt med demonstranter tirsdag og natt til onsdag.
  • og NTB

Den 32 år gamle journalisten Abdel Razaq Zorgui døde sent mandag kveld etter å ha satt fyr på seg selv i Kasserin, 27 kilometer sørvest for hovedstaden Tunis, angivelig i protest mot arbeidsløshet og forverrede levekår.

Dette utløste protester der demonstranter sperret av gater og satte fyr på bildekk tirsdag. Store sikkerhetsstyrker rykket inn og tok i bruk tåregass, og det kom til kraftige sammenstøt. Seks medlemmer av sikkerhetsstyrkene ble skadet, og tolv demonstranter ble pågrepet.

Onsdag fortsatte protestene i Kasserin, der politiet igjen benyttet seg av tåregass mot steinkastende ungdom. Samtidig spredte de seg videre til den østlige byen Jbeniana, der en politimann ble skadet, samt til Tebourba i Nord der minst fem ble pågrepet.

Den arabiske våren startet da grønnsaksselgeren Mohammed Bouazizi satte fyr på seg selv i den tunisiske byen Sidi Bouzid 17. desember 2010.

Kasserine var en av byene der det først kom til protestaksjoner, som senere spredte seg og endte med diktatoren Zine El Abidine Ben Alis fall.

Les mer om

  1. Tunisia