Avis: Amerikanske embetsfolk på plass i Nord-Korea

Amerikanske embetsfolk har reist til Nord-Korea for å forberede et mulig toppmøte mellom Donald Trump og Kim Jong-un, ifølge Washington Post.

Kanskje blir det toppmøte mellom disse to, kanskje ikke.
  • og NTB

Amerikanerne skal ifølge avisen ha reist inn i landet søndag for å ha samtaler med nordkoreanske myndigheter til tross for at det hersker stor usikkerhet om det planlagte toppmøtet i Singapore 12. juni faktisk vil finne sted.

Gruppen ledes ifølge avisen av Sung Kim, USAs tidligere ambassadør til Sør-Korea. Han har tidligere vært sjefforhandler for atomforhandlinger med regimet i Pyongyang.

Washington Post skriver at Kims delegasjon og nordkoreanerne skal diskutere innholdet for det eventuelle toppmøtet mellom Trump og Kim.

– Burde bli holdt

Der den amerikanske presidenten tidligere avlyste et møte den 12. juni grunnet Nord-Koreas fiendtlige holdninger, er Kim fast bestemt på å holde samtaler, ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Sør-Koreas president Moon Jae-in har samme oppfatning.

– Kim og jeg er blitt enige om at toppmøtet burde bli holdt og at vårt ønske om atomnedrustning på Korea-halvøya ikke burde stanse, sa Moon søndag, ifølge Reuters.

Trump har på sin side sagt at forhandlingene mellom USA og Nord-Korea går «veldig, veldig bra».

– Vi har god fremgang. Vi ser på om et møte den 12. juni i Singapore lar seg gjøre, sa Trump natt til søndag norsk tid.