Verden

Tyskland: Prorussiske opprørere skjøt ned MH17 i Ukraina

Tysk etterretning har anklaget prorussiske opprørere for å ha skutt ned det malaysiske passasjerflyet over Ukraina, trolig med raketter stjålet fra regjeringsstyrker, ifølge Der Spiegel.

afp000749234-s2izA8z1Yr.jpg MAXIM ZMEYEV

 • Ntb

Etter en detaljert analyse har Tysklands utenlandske etterretningstjenesten BND konkludert med at separatistene er ansvarlig for at flight MH17 styrtet i Øst-Ukraina 17. juli.

Utførlige beviser

Malaysian Airlines flygning MH17 var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur da det styrtet i nærheten av Donetsk i Øst-Ukraina, et område som da og nå er kontrollert av opprørere. Alle de 298 personene om bord mistet livet.

BND-sjef Gerhard Schindler la fram utførlige beviser for denne påstanden i en høring i den tyske nasjonalforsamlingens kontrollkomité 8. oktober, ifølge magasinet Der Spiegel.

Gjennom satellittbilder og fotografier mener etterretningssjefen blant annet også å kunne underbygge en mistanke om at opprørerne tok et luftforsvarssystem av typen BUK fra en ukrainsk militærbase.

Det var dette de så brukte for å skyte ned passasjerflyet, mener tyskerne.

Avfeier russernes påstander

Schindler avfeier russernes påstander om at ukrainske regjeringssoldater avfyrte raketten og at et ukrainsk militærfly fløy nært passasjerflyet fra Malaysian Airlines, ifølge mandagens utgave av Spiegel.

Andrej Purgin, visestatsminister i opprørsrepublikken Donetsk, avviser på sin side anklagene fra Tyskland overfor det russiske nyhetsbyrået Interfax .

Amerikanske etterretningskilder sa så tidlig som i juli at flyet kan ha blitt skutt ned av dårlig trente separatistsoldater.

Også nederlandske myndigheter la frem en rapport tidlig i september som indikerte at flyet ble skutt ned av bakkeraketter fra terrotorium kontrollert av prorussiske separatister.

Les også:

Les også

Ulykkesrapport: «Eksterne krefter» fikk MH17 til å styrte

Les også:

 1. Les også

  Ikke helt på g

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Minnemarkering for de omkomne etter MH17

 2. VERDEN

  Fire siktet for MH17-nedskytingen i 2014

 3. VERDEN

  Syv russiske konspirasjonsteorier som tåkelegger flykatastrofen

 4. VERDEN

  Russiskstøttet opprører: - Jeg trenger en Buk-rakett nå. Ellers går dette til helvete

 5. VERDEN

  Peker ut de ansvarlige for flykatastrofen. Her er de pårørendes åpne brev til det russiske folk.

 6. VERDEN

  Russland deltar i samtaler om nedskutt passasjerfly