Verden

Maduro holdt igjen journalister

Et amerikansk TV-team sier de ble holdt igjen av Venezuelas president Nicolás Maduro da han avbrøt et intervju og beslagla journalistenes utstyr.

Da spørsmålene ble for konfronterende, skal Nicolás Maduro ha avbrutt intervjuet, mens journalistene ble holdt igjen og fikk utstyret sitt beslaglagt. Arkivfoto. Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

 • NTB

TV-folkene var i presidentpalasset Miraflores for å intervjue den pressede og sterkt kritiserte presidenten mandag. Journalist Jorge Ramos sier intervjuet plutselig ble avsluttet og utstyret deres beslaglagt.

Hendelsen skal ha oppstått da Ramos, som er en av de fremste spanskspråklige journalistene i USA, viste Maduro et opptak av unge venezuelanere som spiste matrester fra en søppelbil. Intervjuet hadde da vart i 17 minutter, men fikk en brå slutt.

I tillegg til at utstyret ble beslaglagt, ble journalistene holdt tilbake i presidentpalasset i to timer før de fikk forlate stedet – fortsatt uten utstyret sitt, sier Ramos.

Regjeringen i Venezuela avviser påstandene fra journalisten. De beskylder Ramos for å prøve å presse frem en internasjonal konfrontasjon. Flere tjenestemenn i USAs utenriksdepartement og senator Marco Rubio delte historien om intervjuet og den påfølgende tilbakeholdelsen i sosiale medier.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Journalistene viste Maduro film av innbyggere som lette etter mat i søppelet. Da bråstoppet intervjuet.

 2. VERDEN

  Maduro ber Trump holde sin «infiserte hånd» unna Venezuela

 3. VERDEN

  Guaidó tatt i ed som nasjonalforsamlingens leder i Venezuela

 4. VERDEN

  Maduro advarer mot borgerkrig i Venezuela

 5. VERDEN

  Europeiske stormakter anerkjenner Guaidó som midlertidig president i Venezuela

 6. VERDEN

  USA varsler nye sanksjoner mot Venezuela