Verden

Nye bilbranner i København

Minst to biler er blitt påtent i København natt til tirsdag, ifølge politiet i byen. Den siste uken er nærmere 30 kjøretøy blitt satt fyr på i den danske hovedstaden.

Bildet er fra en av bilbrannene i Malmö i sommer. Politiet i København samarbeider med kolleger i Sverige i etterforskningen. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

 • NTB

Natt til tirsdag brant en bil på Nørrebro og en i Sokkelundsvej, og bilene sto om lag to kilometer fra hverandre. Dermed kan det være snakk om samme gjerningsperson, ifølge vaktsjef Michael Andersen ved Københavns politi.

Det har vært flere branntilfeller i løpet av natten, men politiet kan ikke fastslå om de er påsatt, eller om flammene har spredt seg.

 • En bølge av bilbranner har rammet Sverige og Danmark i sommer. Her er brannmannens oppgjør med pøblene.

Politiet i København samarbeider med kolleger i Sverige i etterforskningen. I Malmö er det registrert over 70 bilbranner i sommer. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

Forrige helg ble rundt 13 biler satt fyr på i København og syv kjøretøy i Christianshavn. Forrige uke ble en bil og tre mopeder påtent på Nørrebro, og to personbiler satt fyr på på Amager.

Torsdag ble en 21 år gammel mann som mistenkes for å stå bak noen av de påsatte brannene, varetektsfengslet i 13 dager.

70 bilbranner i Malmö i sommer

Politiet i den danske hovedstaden samarbeider med kolleger i Sverige i etterforskningen. I Malmö har det i sommer blitt registrert over 70 bilbranner.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  En rekke nye bilbranner i København

 2. VERDEN

  Biler påtent flere steder i Sverige i natt - politiet jakter gjerningsmenn

 3. VERDEN

  Ny gjengrelatert skyting i København

 4. VERDEN

  Én drept og flere skadet i ny skyting i København

 5. VERDEN

  Ukentlig skyting i danske byer – dette er gjengen bak den nye bandekrigen

 6. VERDEN

  23 pågrepet etter uro på Nørrebro i København