Verden

– Én drept, flere skadet i skyting på skole i USA

En skal være drept og tre skadet etter skoleskyting i USA.

Pårørende og andre har samlet seg utenfor Freeman High School etter at de fikk meldinger om skytingen.
  • Håkon Letvik
    Håkon Letvik

Nødetater har rykket ut etter meldinger om skyting på en ungdomsskole ved Spokane i delstaten Washington, melder amerikanske medier.

Tre til sykehus

Det ble først meldt om at en elev ble drept og fem ble skadet i skytingen Senere ble dette korrigert til en drept og tre skadede.

En talskvinne ved sykehuset i byen sier til The Seattle Times at tre skadede får behandling og at deres situasjon er stabil. Sykehuset venter ikke flere skadede, sier talskvinne Liz DeRuyter.

– Den som skjøt sitter nå i baksetet på patruljebilen, sier sheriff Ozzie Knezovich til lokalavisen The Spokeman-Review.

Hvem gjerningsmannen er eller hva som er motivet for skytingen er fortsatt uklart.

– Vi forstår at foreldre er svært bekymret over det som har skjedd. Vi vil gi mer informasjon så snart som mulig. Unngå området, skriver sheriffens kontor på Twitter. Også det lokale skolekontoret holdt foreldre og andre oppdatert på Twitter:

Politiet gjennomgår hvert klasserom

Politifolk gjennomgår nå hvert klasserom på skolen for å være sikker på at det ikke er flere gjerningsmenn og for å se om det finnes flere skadede.

Sheriffen sendte klokken 21.30 norsk tid melding om at foreldrene kan møte ved en av inngangene til skolen for å hente barna sine. Elevene har vært innelåst av sikkerhetsgrunner inntil sheriffens folk hadde gjennomsøkt hele skolen.

Det utspant seg sterke følelsesmessige scener da barn og foreldre ble gjenforent og omfavnet hverandre etter de dramatiske timene.

En rekke ambulanser og et helikopter ble sendt til Freeman High School i Rockford sør for Spokane da meldingen om skytingen kom. Skolen skal ha 331 elever.

Cheryl Moser forteller til avisen at hennes sønn ringte henne og fortalte at han hørte skudd på skolen. - Han hørtes så skrem ut, jeg har aldri hørt ham slik. Man tror jo ikke at det kan bli skutt på en så liten skole, sier Moser.

Annie Baxter som har to døtre på en skole i nabolaget forteller at det var en øvelse nettopp om skyting på skolen i går og at hun derfor skjønte det var noe alvorlig. - De holder jo ikke en slik øvelse to dager på rad, sier hun til avisen.

Meldingene om skyting kom onsdag morgen lokal tid. En mor som har døtre ved barneskolen rett over gata for ungdomsskolen, forteller til lokalavisa Spokesman-Review at barna løp inn i bygninger da hun ankom stedet rett etter klokka 10.

Skolevesenet i Spokane opplyser på Twitter at det er innført sikkerhetstiltak ved alle skolene i distriktet som en forholdsregel.

En av skoleelevene har sendt ut et bilde på Twitter, hvor elevene sitter tett sammen på gulvet i et klasserom på en skole i nærheten. Eleven skriver at hun er evakuert fra skolen hvor skytingen skjedde.