David Bowie sender Buzz Aldrin hjem fra Sydpolen

Buzz Aldrin, som i 1969 ble det andre mennesket til å sette sine bein på månen, har nå blitt friskmeldt av David Bowie etter å ha blitt evakuert fra Sydpolen.

Buzz Aldrin ble evakuert fra Antarktis til et sykehus i New Zealand. Her er han avbildet sammen med manageren Christina Korp.

Den 86 år gamle tidligere astronauten deltok på en tur til Sydpolen, organisert av en sørafrikansk turoperatur. Han måtte evakueres av helsemessige årsaker og ble sendt til Christchurch på New Zealand for behandling før helgen.

Der har astronauten fått hjelp av David Bowie. Ikke den avdøde musikeren riktignok, men en lege fra New Zealand, som sørget for at den aldrende Aldrin kom seg.

– Gudskjelov for at @TheRealBuzz sin lege er David Bowie. Det er ikke noe du kan dikte opp, tvitret Aldrins manager Christina Korp tirsdag.

Hun la ut et bilde av Aldrin sammen med Bowie på sykehuset.

Aldrin ville studere noe som lignet på Mars

– Aldrins datter Jan har ankommet akkurat i tide til at den fantastiske doktor David Bowie kan friskmelde ham om én-to dager slik at vi kan reise hjem til USA, tvitret hun.

Aldrins helseproblemer er ikke spesifisert, men han har fått behandling for væskeansamling i lungene og måtte få oksygentilførsel.

Buzz Aldrin (til høyre) ble verdensberømt da han var den andre mannen som satte sin fot på månen. Her er han med de andre besetningsmedlemmene i Apollo 11-ekspedisjonen, Neil Armstrong og Michael Collins.

Aldrin sier han dro til Sydpolen for å oppleve og studere nærmere betingelser som ligner leveforhold på Mars.

Musikeren David Bowie ga ut sin hitlåt «Space Oddity», som handler om en fiktiv astronaut, bare fem dager før Aldrin og Neil Armstrong dro av gårde på Apollo 11-oppdraget til månen. Tre år senere ga Bowie ut hitlåten «Starman».