Fikk vekslet monopolpenger i ekte sedler

En bank i Danmark har gitt sitt eget lille bidrag til finanskrisen. Banken lot en svensk kvinne svindle til seg 1.400 danske kroner – som hun betalte for med svenske monopolpenger.

- Det er menneskelig å feile, kommenterer bankens filialsjef.

Kvinnen spaserte inn i en Nordea-filial i Svendborg sør på Fyn og la to tusenlapper fra et svensk monopolspill på skranken i kassen. Et øyeblikk senere kunne hun spasere ut igjen med 14 nystrøkne danske hundrelapper i lommen, skriver Fyns Amts Avis.

– Danske banker har vondt i likviditeten. Situasjonen blir neppe bedre av at kundene kan veksle inn svenske monopolpenger i ekte danske kroner, heter det i en noe syrlig kommentar på avisens nettsider.

Filialsjef i Nordea Ulrik Fevelle Nielsen forklarer overfor Fyns Amts Avis at det var en urutinert medarbeider som satt i kassen da svindelen ble gjennomført. – Det er menneskelig å feile, sier filialsjefen forsonlig.

Og forbrytelser lønner seg sjelden, spesielt når forbryteren ikke kjenner sin egen begrensning. Da den frekke kvinnen kom tilbake dagen etter og ville veksle inn flere monopolpenger, ble hun arrestert, meldte det svenske nyhetsbyrået TT mandag.