Verden

Avviser å stanse offisielt Trump-statsbesøk i Storbritannia

Den britiske regjeringen avviser oppropet fra mer enn en million briter som vil nekte USAs president Donald Trump å besøke dronningen i Storbritannia.

En million briter ønsker å nekte Donald Trump å komme på offisielt statsbesøk til Storbritannia. Den amerikanske presidenten får likevel komme, siden britiske myndigheter frykter for samarbeidet mellom ham og statsminister Theresa May. Foto: AP / NTB scanpix.
  • NTB

Regjeringen mener dette ville «ødelagt alt» som samtalene mellom statsminister Theresa May og Donald Trump har oppnådd. Det melder BBC på Twitter.

Underskriftskampanjen hadde ifølge det britiske parlamentets nettsider mer enn én million signaturer mandag formiddag.

Kampanjen er et svar på Trumps beslutning om å stenge USAs grense for flyktninger og personer fra sju muslimske land.

Den britiske regjeringen er pålagt å svare på krav som er undertegnet av over 10.00 personer, og vurdere å holde debatt om forslag med over 100.000 underskrifter.

May besøkte for få dager siden Trump i Washington og inviterte da den amerikanske presidenten til Storbritannia, noe mange briter misliker sterkt.

– Han bør ikke bli invitert på offisielt statsbesøk ettersom dette vil føre til skam for hennes majestet Dronningen, heter det på oppropets nettside.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Flyktninger
  3. Theresa May
  4. Twitter