Verden

Slovakias statsminister varsler sin avgang etter journalistdrap

Slovakias statsminister Robert Fico sier han vil gå av. Fico har vært under sterkt press fra opposisjonen etter at en av landets fremste journalister ble drept.

På dette bildet fra 9. mars ser vi blomster og lys foran et bilde av journalist Jan Kuciak og hans kjæreste, Martina Kusnirova, som begge ble drept i slutten av februar.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

– Jeg har i dag levert min avskjedssøknad til presidenten. Dersom presidenten godtar den, går jeg av i morgen, sa Fico onsdag kveld.

Kunngjøringen kommer to dager etter at landets innenriksminister Robert Kalinak trakk seg.

  • Drept journalist i Slovakia jobbet med mafia-sak

Fico og hans regjering har vært under sterkt press etter at gravejournalisten Jan Kuciak og hans kjæreste Martina Kusnirova ble funnet drept i slutten av februar. Blant annet har det vært flere store demonstrasjoner mot regjeringen.

Slovakias statsminister Robert Fico har varslet at han går av.

Kuciak arbeidet med store korrupsjonssaker, blant annet om bruken av store millionbeløp fra EU. Drapet har utløst nye spekulasjoner om forbindelser mellom regjeringen og 'Ndrangheta-mafiaen i Italia.

Slovakisk politi sier at drapet på Kuciak «høyst sannsynlig» er knyttet til en artikkel han holdt på med om akkurat disse forbindelsene, en artikkel Kuciaks arbeidsgiver har latt trykke etter hans død.

Les mer om

  1. Drap