Verden

SOHR: Over 600 sivile drept i Øst-Ghouta −147 barn

Over 600 sivile, deriblant 147 barn, er drept i opprørsenklaven Øst-Ghouta siden det syriske regimet startet sin siste offensiv for ti dager siden, ifølge SOHR.

Sårede evakueres av redningsmannskaper fra De hvite hjelmene etter nye luftangrep i Ghouta onsdag. Bildet er levert av De hvite hjelmene og verifisert av nyhetsbyrået AP.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser onsdag kveld at de aller fleste ofrene ble drept i flyangrep.

Hovedgrunnen til at tallet har steget så kraftig er at mange døde er funnet i ruinene av utbombede bygninger under Russlands såkalte humanitære pause.

Russland, som kriger mot opprørerne sammen med president Bashar al-Assads regjering, beordret en fem timer lang daglig våpenhvile i Øst-Ghouta fra tirsdag. FNs sikkerhetsråd har imidlertid bedt om en 30 dager lang våpenhvile for hele Syria

  • Opprørsbastionen: Derfor blir befolkningen i en forstad til Damaskus bombet

Mangler livsviktige forsyninger

Regimets kampfly trappet opp sine luftangrep i Øst-Ghouta kort tid etter at den begrensede våpenhvilen utløp klokken 14 onsdag, ifølge SOHR.

Øst-Ghouta ligger like utenfor Syrias hovedstad Damaskus. De rundt 400.000 innbyggerne som er igjen i området, lider under alvorlig mangel på mat og medisiner.

Les mer om

  1. Syriakrigen
  2. Syria
  3. Russland
  4. FNs sikkerhetsråd