Verden

Nord-Korea: Sanksjoner kan true atomnedrustning

Nord-Korea sier de amerikanske sanksjonene mot tre nordkoreanske embetsmenn kan «blokkere veien mot en atomnedrustning på Koreahalvøya for alltid».

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har inntatt en mer forsonende tone til Vesten, men sanksjoner mot hans embetsmenn kan true prosessen. Foto: Korean Summit Press / AP / NTB scanpix

  • uvakt@ntb.no

I en uttalelse til det nordkoreanske nyhetsbyrået KNC, skrøt Nord-Korea av president Donald Trumps arbeid for bedrede relasjoner til Pyongyang, men la til at USAs utenriksdepartement «er innstilt på å bringe forholdet mellom USA og Nord-Korea tilbake til fjorårets situasjon, da partene befant seg i en ordkrig».

– Hvis Washington tror at sanksjonspolitikk og press vil tvinge Nord-Korea til å gi opp atomvåpen, vil det være en storslått feilberegning. Det vil blokkere veien mot nedrustning på Koreahalvøya for alltid, heter det i uttalelsen.

Det nordkoreanske utspillet kommer en drøy uke etter de amerikanske sanksjonene ble innført som følge av brudd på menneskerettigheter. En av embetsmennene som er rammet av sanksjonene, Choe Ryong Hae, er leder Kim Jong-uns øverste embetsmann.

Les mer om

  1. Nord-Korea
  2. Kim Jong-un
  3. Atomvåpen