Norwegian topper British Airways på flyrutene til og fra New York

Nå er Norwegian det største selskapet utenfor USA på det transatlantiske markedet – i hvert fall når det gjelder flyvninger til og fra New York.

Med 1.67 millioner passasjerer til og fra New York-området, er Norwegian det største ikke-amerikanske selskapet på transatlantiske flyvninger til og fra New York.

I løpet av ett år har Norwegian fraktet 1.67 millioner passasjerer til og fra flyplasser i New York-området. I samme tidsperioden har konkurrenten British Airways fraktet 1.63 millioner.

Det er Reuters som melder dette.

Dermed har Norwegian tatt tronen som det største ikke-amerikanske selskapet på transatlantiske flyvninger til og fra New York.

For ett drøyt år siden, i juli 2017, fraktet Norwegian 750.000 passasjerer inn og ut av New York-området.

Satser billig i kampen om kundene – og vinner

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen er svært positiv til seieren på den transatlantiske ruten. I kampen om kundene er British Airways en av konkurrentene. Selskapet har flere tiårs erfaring med flyvninger til og fra verdensmetropolen.

Å ta tronen fra et tradisjonsrikt selskap smaker ekstra godt, skal vi tro Sandaker-Nielsen.

– Dette viser at kundene vil ha lave priser, prisvinnende service og de nyeste, mest miljøvennlige flyene når de skal krysse Atlanteren, sier han.

Åpnet flere nye langdistansebaser

Norwegian flyr til tre flyplasser i New York: Newark, JFK og Stewart. Sistnevnte ble lansert som ny landingsplass for flyselskapet sommeren 2017.

Det var i 2013 at Norwegians aller første langdistanserute ble lansert. Da gikk flyvningen mellom Oslo og New York. Siden den gang har langdistansesatsingen økt, og Norwegian har åpnet flere baser både i Europa og USA.