Livstidsdømt seriemorder tilstår to uoppklarte drap, ifølge advokat

Franske Michel Fourniret (75) ble i 2008 dømt for å ha kidnappet, voldtatt og drept syv jenter og unge kvinner. Nå skal han ha tilstått to drap til.

Arkivbildet fra 2008 viser Michel Fourniret under transport mellom fengselet og rettsbygningen der han ble dømt til livsvarig fengsel.

– Han har gitt detaljerte og gjentatte tilståelser, sier advokat Didier Seban om Fourniret, som har fått tilnavnet «Monsteret fra Ardenne».

Seban representerer familien til ett av ofrene – den britiske språkstudenten Joanna Parrish – som ble funnet drept i 1990. Obduksjonsrapporten viste at hun hadde blitt voldtatt og banket opp.

Ifølge advokaten har Fourniret også tilstått drapet på Marie-Angele Domence, som forsvant i 1988 og aldri er blitt funnet.

– Det er en ny utvikling. En løsning på saken, ser det ut til, på en bemerkelsesverdig måte. Det er vanskelig for familien, men slutten på en lang kamp i rettsvesenet, sier han.

Fournirets advokat vil ikke kommentere opplysningene.

Drapene han i 2008 ble dømt for, skjedde mellom 1987 og 2001, og ofrene var mellom 12 og 22 år gamle.

Kona soner livstid for bistand

Fourniret har tidligere vært tiltalt for drapene på Parrish og Domence, men disse to sakene er tidligere blitt avvist i rettsvesenet.

Drapsmannens kone, Monique Oliver, hadde to ganger anklaget ham for å stå bak de to uoppklarte drapene, men trakk senere tilbake dette.

Oliver ble i 2008 dømt til livstid i fengsel for å ha hjulpet ektemannen med å finne og fange fem av ofrene.

Hun kan benådes når hun har sonet 28 år av dommen.