Paven: – Bedre å være ateist enn hyklersk kristen

Pave Frans kommer med krass kritikk av det kan kaller hyklere i Den katolske kirke. – Da er det bedre å være ateist, sier han.

Paven viste sine fotballtriks-kunster da han tok imot en gruppe cubanske sirkusartister til audiens onsdag. Samtidig kom han med krass kritikk av det han kaller hyklere i Den katolske kirke.

Paven kom med uttalelsen da han holdt audiens i Vatikanet onsdag.

– Hvor ofte ser vi det skandaløse, disse menneskene som går i kirken hver dag for deretter å leve et liv der de hater andre og snakker stygt om andre mennesker, sa paven.

– Da er det bedre å la være å gå i kirken. Lev som en ateist, la han til.

Les også

Les også: Paven ut mot menneskers «umettelige grådighet»

Argentineren, som er religiøst overhode for verdens 1,3 milliarder katolikker, er den første paven som kommer fra Latin-Amerika.

Pave Frans var ikke vond å be da besøkende i i Vatikanet ville ta en selfie.

Under onsdagens audiens viste han tydelig hvor folkelig han er og hvor lett han kommer i kontakt med vanlige folk. Blant de mange han tok imot under audiensen, var en gruppe artister fra Cubas nasjonalsirkus.

Paven moret seg tydelig og lo da artistene danset og utførte akrobatikk, og han smilte til kamera da de tok selfie. Den fotballinteresserte paven lekte også med en fotball de hadde med seg og spant den på fingertuppen.