Dødstallet stiger i Mexico etter eksplosjon ved oljerør

Minst 73 mennesker mistet livet i en eksplosjon i en lekk oljeledning i delstaten Hidalgo i Mexico, der folk hadde samlet seg for å stjele bensin.

Minst 73 mennesker mistet livet i en eksplosjon i en lekk oljeledning i delstaten Hidalgo i Mexico, der folk hadde samlet seg for å stjele bensin. Foto: Secretary of National Defense via AP / NTB scanpix
  • uvakt@ntb.no

74 andre har fått brannskader.

Eksplosjonen fredag i Tlahuelilpan i Hidalgo ble forårsaket av tyver som flere timer i forveien boret hull i oljerøret, ifølge oljeselskapet Petróleos Mexicanos (Pemex), som eier anlegget.

Dette førte til at lokale beboere strømmet til for å fylle drivstoff i bøtter og kanner.

Lignende ulykke i 2010

Oljetyveri koster Mexico 3 milliarder dollar i året. Tyver boret hele 12.581 ulovlige tappehull de første ti månedene i fjor.

I desember 2010 mistet 28 personer, inkludert 13 barn, livet i en lignende oljerøreksplosjon. Myndighetene slo fast at eksplosjonen skyldtes ulovlige tappehull.

President Andrés Manuel López Obrador har varslet en storoffensiv mot oljekriminaliteten, som er blitt en betydelig svartebørsnæring, og har utstasjonert 3.200 marinesoldater til å vokte oljerør og oljeanlegg.