Verden

Iran enige med EU om gjennomføring av atomavtale

Iran og EU er enige om de praktiske detaljene rundt gjennomføringen av atomavtalen mellom Iran og stormaktene, melder iransk TV.

Irans president Hassan Rouhani ble feiret da han kom hjem til Iran den 24. november i fjor, etter å ha inngått atomavtale i Genève. Iranerne håper en lettelse i sanksjonene skal gjøre hverdagen litt lettere. Nå skal de praktiske detaljene også ha falt på plass. Hemmat Khahi

 • Ntb

En EU-talsmann sier imidlertid til Reuters at hans siste opplysninger er at forhandlingene fortsatt pågår.

Selve implementeringen av avtalen, som Iran og de såkalte 5+1-maktene ble enige om i Genève i november, skjer først etter at detaljene er godkjent av hvert lands regjering.

EU har representert USA, Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i de tekniske samtalene med Iran, skriver Reuters.

Genève-avtalen var ment å stoppe Irans videre arbeid med atomprogrammet i seks måneder for å kjøpe tid til en endelig og fullverdig avtale.

I den midlertidige avtalen skal Iran begrense sin atomvirksomhet mot lettelser i de internasjonale sanksjonene som sterkt har rammet Irans økonomi. Israel har vært sterkt imot den midlertidige avtalen.

Iran hevder fortsatt at landets atomprogram har utelukkende fredelige formål. Vestlige land og Israel har sterk mistanke om at Iran har hatt som mål å skaffe seg atomvåpen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  FNs sikkerhetsråd i hastemøte om Irans rakett-test

 2. VERDEN

  AFP: Iran går bort fra deler av atomavtalen

 3. VERDEN

  Israel foreslår «militær koalisjon» mot Iran

 4. VERDEN

  Økonomien har forfalt etter at Trump trakk USA fra Iran-avtalen. Nå demonstrerer iranerne mot myndighetene.

 5. VERDEN

  Netanyahu anklager Iran for brudd på atomavtalen

 6. VERDEN

  Iran kan være på vei ut av atomavtalen. – I bakgrunnen lurer krigsspøkelset