Verden

Saudiarabisk utenriksminister: Å gå etter kronprinsen, er å krysse grensen

Kravene om at kronprins Mohammed bin Salman skal holdes ansvarlig for Khashoggi-drapet er å krysse en grense, sier landets utenriksminister til BBC.

Saudi-Arabias utenriksminister sier landets lederskap er fredet. Det å kritisere kronprinsen, er å krysse en grense, tilføyer han. Her ved kronprins Mohammed bin Salman nederst til venstre. Foto: Saudi Press Agency / AP / NTB scanpix

  • og NTB

Utenriksminister Adel al-Jubeir sier det «går en grense ved lederskapet». Han sier det gjelder «vokteren av de to hellige moskeene, kong Salman, og kronprinsen», forteller han BBC.

– De representerer alle saudiarabiske innbyggere og alle saudiarabiske innbyggere representerer dem. Vi vil ikke tolerere noen diskusjoner om noe som helst som setter monarkiet eller vår kronprins i et dårlig lys, sier han.

Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han arbeidet blant annet som kommentator for Washington Post og var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

CIA skal ifølge flere medier ha knyttet kronprinsen direkte til drapet som har utløst internasjonal furore.

Les også

  1. Saudi-Arabia har brukt millioner på Trumps hoteller. Nå nekter presidenten å kritisere den drapsanklagede kronprinsen.

  2. Tyskland stanser alt våpensalg til Saudi-Arabia etter Khashoggi-drapet

Les mer om

  1. Khashoggi-saken