Verden

Nigel Farage forlater UKIP

Tirsdag opplyste den britiske politikeren Nigel Farage i en kronikk at han forlater partiet han selv stiftet og var leder for i flere år.

Den britiske politikeren Nigel Farage har besluttet å forlate partiet UKIP, som han var med å stifte. Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix

 • NTB

– Det er med tungt hjerte at jeg velger å forlate UKIP. Partiet er ikke det brexit-partiet som nasjonen virkelig trenger, skriver han i kronikken i den britiske avisen The Telegraph.

Videre fremhever han blant annet en opplevelse han hadde under partiets landsmøte i september.

– Da jeg gikk tilbake til min plass ble jeg møtt av flere sinte menn, som var røde i ansiktet og lettere aggressive, og hvor alle virket besatte av islam og Tommy Robinson, skriver den tidligere UKIP-profilen.

– En av årsakene til partiets suksess har vært at det har ekskludert ekstremister og fokusert på å organisere og føre valgkamp. Jeg advarer om at enhver endring i denne linjen vil skade partiet, skriver Farage.

I tiden etter at Nigel Farage trakk seg som leder, har UKIP vært preget av intern uro og flere lederskifter. Det høyrepopulistiske partiet ledes i dag av Gerard Batten, og mange har spådd at partiets dager er talte.

EU-motstander Nigel Farage var en av frontfigurene i kampanjen for å få Storbritannia ut av EU, hvor han har vært visepresident i den tverrpolitiske bevegelsen «Leave Means Leave»

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. UKIP
 2. EU
 3. Brexit

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Man trenger ikke makt for å endre et land. Her er beviset.

 2. VERDEN

  Kaos utenfor Storbritannias parlament. Nå ventes storinnrykk av innbitte EU-motstandere. Det betyr bråk.

 3. VERDEN

  Fryktet milkshake-angrep. Politiet la ned salgsforbud på McDonalds.

 4. VERDEN

  Mann siktet etter milkshake-kasting mot Farage

 5. VERDEN

  Nigel Farage truffet av milkshake

 6. VERDEN

  Brexit-pausen er over. Nå kan Theresa May få en dobbel valg-massakre.