Razzia mot italiensk mafia i flere land

Politi i Tyskland, Italia, Nederland og Belgia deltar i en storaksjon mot den italienske 'Ndrangheta-mafiaen.

  • og NTB

I Tyskland startet aksjonen ved 6-tiden onsdag morgen. Den var rettet mot antatte medlemmer av mafiaorganisasjonen. Flere hundre politifolk ble satt inn, skriver Bild.

I Tyskland er flere personer blitt pågrepet, og en rekke steder er gjennomsøkt, opplyste politiet i Wiesbaden like utenfor Frankfurt. Tysk politi har også aksjonert i Nordhrein-Westfalen og Bayern.

– Aksjonen pågår fortsatt, sa en talskvinne for det tyske føderale kriminalpolitiet (BKA) i morgentimene.

Pizzarestauranter gjennomsøkt

Over 100 steder er blitt gjennomsøkt i Tyskland, blant dem flere pizzarestauranter. Det aksjoneres også i Spania, ifølge tyske Spiegel, mens det italienske nyhetsbyrået opplyser at aksjoner finner sted også i Sør-Amerika.

'Ndrangheta er involvert i kokainsmugling, hvitvasking, bestikkelser og vold. Dagens aksjon, under kodenavnet Pollino, er resultat av en omfattende felles etterforskning som startet i 2016 og som er koordinert på europeisk nivå, skriver EUs justisorgan Eurojust i en pressemelding.

Les også

Vitne hevder «El Chapo» bestakk Interpol

Dominerer narkosmuglingen

Eurojust, som koordinerer onsdagens aksjon, har varslet en orientering om aksjonen klokken 12 onsdag i Haag. Der skal representanter fra de fire landene, samt Europol, være til stede. I Tyskland har BKA varslet flere detaljer klokken 15.

'Ndrangheta-mafiaen, som har sin opprinnelse i Calabria i Sør-Italia, er regnet som den mektigste mafiaorganisasjonen i Italia. Den dominerer ifølge politi narkotikasmuglingen til Europa.