Verden

Kamp om formuen

To menn kjemper nå innbitt om farskapet til Anna Nicole Smiths fem måneder gamle datter. Barnet kan arve flere hundre millioner dollar.

 • Forf>
 • Aftenpostens Korrespondent <forf>john Hultgren <

Allerede dagen etter at den 39 år gamle fotomodellen og TV-stjernen Anna Nicole Smith kollapset og døde på et hotell i Florida, er striden i gang i rettsapparatet. Det viktigste spørsmålet er hvem som er far til Anna Nicoles fem måneder gamle datter, Dannielynn Hope. Larry Birkhead, en tidligere kjæreste av Anna Nicole, har siden barnet ble født påstått at han er faren. I går møtte han i en rettssal i Los Angeles for å kreve at det blir gjennomført en DNA-test.Men på barnets fødselsattest står et annet navn, nemlig Howard K. Stern. Han var Anna Nicoles siste advokat og kjæreste. Striden gikk tydeligvis sterkt inn på Anna Nicole.— Det er en kamp, sa hun om sitt liv i det siste intervjuet hun ga. Stern og Smith "giftet seg" i fjor høst i en seremoni som de senere erkjente ikke var juridisk bindende. "Bryllupet" ble feiret med bøttevis med champagne akkompagnert av Kentucky Fried Chicken.

Sønnen døde.

Anna Nicole Smith var et tabloid ikon som levde et berg-og-dalbane-liv preget av glamor og rikdom, men også av personlig konkurs og tragedier. Hennes død kommer fem måneder etter at hennes 20 år gamle sønn, Daniel, døde ved hennes sykeseng på Barbados. Det skjedde bare litt over et døgn etter at Anna Nicole hadde født Dannielynn. Sønnens død ble oppgitt å være forårsaket av en fatal blanding av narkotiske medikamenter. En rekke spekulasjoner florerer allerede om at narkotika var årsaken også til Anna Nicoles død.- Jeg tror hun brukte for mye narkotika, akkurat som Danny, sier Anna Nicoles mor, Vergie Arthur, til TV-kanalen ABC. Anna Nicole Smith ble obdusert i går. Hun hadde vært syk i flere dager før hun døde, og hadde en privat sykepleier med seg under sitt besøk på Seminole Hard Rock Hotel og Casino i Hollywood, Florida, hvor hun kollapset torsdag. Hun døde klokken 20.49 norsk tid, en nyhet som ble vurdert som så stor i USA at en rekke TV-stasjoner sendte timelange direktesendinger utelukkende viet til Anna Nicoles stormfulle liv.

Gigantarv.

Og vindkastene gir seg altså ikke selv om hovedpersonen nå er død. Det var i går uklart om hun har etterlatt seg et testamente, men det mest avgjørende ser ut til å være hvem som er far til hennes datter. Dannielynn Hope kan bli arving til en gigantisk formue som stammer fra Anna Nicoles ekteskap med oljemillionæren J. Howard Marshall II. De to giftet seg i 1994, da Anna Nicole var 26 år gammel. Marshall var 89, og de bodde aldri sammen. Etter bryllupsseremonien hvisket hun - ifølge People Magazine - til sin ektemann:- Ha det, elskling. Jeg reiser til Hellas.Marshall døde året etter, og Anna Nicole har i alle årene etter det vært i rettsstrid med sin stebror, Marshalls sønn, om retten til oljemillionærens formue som beløper seg til flere hundre millioner dollar. Hun ble tilkjent 88 millioner dollar av en domstol, noe som ble opphevet av en annen. Striden gikk helt til USAs føderale høyesterett, der Anna Nicole vant. Men arveoppgjøret ble ikke avklart med det. Saken skulle etter planen fortsette i en lavere domstol etter de anvisningene som høyesterett ga. Det er imidlertid ytterst uklart hva som nå vil skje videre. Ikke bare er Anna Nicole død; det er også Marshalls sønn.Det er derfor ikke bare enkelt å si hvem som er parter i den juridiske tvist som trolig skal fortsette i rettsapparatet. Den som DNA-prøven sier er barnets far, vil også bli barnets verge. Og på vegne av Dannielynn kan han da gå etter formuen.Helt sikkert virker det uansett at interessen for detaljer om Anna Nicole Smith ikke er over selv om henne tabloide liv er slutt.

 1. Les også

  Playboy-sjefen sørger<br/> over Anna Nicole Smith

Anna Nicole Smith slik vi var vant til å se henne i hennes velmaktsdager. Han ankommer hun til en teaterpremière i Hollywood i februar 2005. DANNY MOLOSHOK / AP

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Opprøret mot elitene skaffet ham valgseieren. Nå inntar milliardærene Trumps regjering.

 2. VERDEN

  Både Clinton og Trump har lettvint omgang med fakta

 3. A-MAGASINET

  John Christian Elden spretter ikke champagnen om han får Eirik Jensen frikjent

 4. VERDEN

  I helgen får han sparken, lover Mugabes eget parti

 5. A-MAGASINET

  Slik var det å være Pablo Escobars sønn

 6. ØKONOMI

  Han er på vei under jordens overflate for å skaffe mineraler til Vestens mobiltelefoner og el-biler