Verden

Epstein tok livet sitt, fastslår rettsmedisineren i New York

Overgrepsanklagede Jeffrey Epsteins dødsfall var et selvmord, konkluderer rettsmedisineren i New York.

Justisdepartementet har ansvaret for Metropolitan Correctional Center på Manhattan, hvor Jeffrey Epstein tok sitt eget liv. Foto: Mary Altaffer / NTB scanpix
  • NTB-AP

Obduksjonen og andre beviser bekrefter at finansmannen hengte seg i cella i det føderale fengselet på Manhattan, heter det i en uttalelse fra rettsmedisinerens kontor fredag.

66-åringen satt varetektsfengslet og var anklaget for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter gjennom en årrekke. Lørdag for en uke siden ble Epstein funnet død i høysikkerhetsfengslet.

Den føderale fengselsetaten sa raskt at han så ut til å ha tatt sitt eget liv. Likevel har det versert en rekke konspirasjonsteorier rundt milliardærens dødsfall. Epstein hadde svært høy profil og hadde en rekke kjente og mektige personer i sin omgangskrets.

Både FBI og justisdepartementet gransker dødsfallet, og justisminister William Barr sier det er avdekket alvorlige avvik i fengselet som hans departement har det øverste ansvaret for.

I juli ble Epstein funnet bevisstløs i cella med blåmerker på halsen, og han ble satt under spesiell overvåking på grunn av selvmordsrisiko. Disse tiltakene ble imidlertid avsluttet i slutten av måneden, ifølge kilder som kjenner til saken.

Epstein nektet straffskyld. Han risikerte opptil 45 års fengsel dersom han hadde blitt kjent skyldig etter tiltalen.

Både tidligere president Bill Clinton, Donald Trump og britiske prins Andrew har tidligere vært venner med Epstein. Clinton fikk i sin tid bruke Epsteins privatfly og besøkte ham i luksusboligene hans både i Florida og New York.

Les også

  1. Hvordan døde Jeffrey Epstein? Beinbrudd i halsen utløser nye spekulasjoner.

  2. Trump sprer konspirasjonsteorier etter Epsteins dødsfall