Verden

Skudd-drama på Bourbon Street

Mens feststemte mennesker i legendariske Bourbon Street i New Orleans forhåndsfeiret Mardi Gras, lød plutselig fire skudd.

 • Robert Veiåker Johansen

En tilskuer fanget de uhyggelige sekundene på film, og man hører redselsskrikene fra mennesker i et land som har opplevd altfor mange meningsløse skuddrama de siste månedene. Fire personer ble skadet, to menn og to kvinner, etter at det som skal ha startet som en krangel i folkemengden kulminerte i skyting.

Den ene mannen ble skutt i magen, hoften og bekkenet, den andre i baken, mens kvinnene ble skutt i kinn, fot og tå, fortalte Frank B. Robertson, en talsmann for New Orleans-politiet. Associated Press (AP) skriver at tilstanden til den ene mannen var kritisk, og at han måtte gjennom omfattende operasjoner. De tre andre skuddofrene skal være utenfor fare.

Politiet opplyste at to menn kranglet med mannen som ble hardest skadet av skytingen. Situasjonen løste seg først, men den ene av de to mennene kom tilbake sammen med en tredje mann, og da smalt skuddene i gaten artisten Sting udødeliggjorde i sangen «Moon over Bourbon Street».

AP skriver at New Orleans har vært plaget av flere år med voldskriminalitet og mye skyting etter at orkanen Katrina raserte byen i 2005.

Årets Mardi Gras-karneval starter tirsdag.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  49 mennesker drept i skyting ved moskeer på New Zealand

 2. VERDEN

  Tenåring døde etter skyteepisode i Malmö

 3. VERDEN

  Politiet trodde el-sigarett var våpen. Nå demonstreres det etter nok en politiskyting i USA.

 4. VERDEN

  Skyting på flyplassen i Dallas

 5. VERDEN

  Tre skutt i Malmö

 6. NORGE

  Mann med øks skutt av politiet på Skjetten. Nå risikerer han ti års fengsel.