Equinor vant stort vindkraftanbud i New York

Equinor har fått en kontrakt på å bygge en vindturbinpark til havs i New York. Den skal levere strøm til en halv million husstander i den amerikanske storbyen.

Equinor satser på nye energiløsninger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nyheten ble sluppet torsdag kveld og meldt av VG og NRK.

– Alt er jo stort i New York! Vi er stolte av at vi skal levere fornybar energi til minst en halv million familier i New York, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for nye energiløsninger i Equinor, til VG.

– Vi skal bygge mellom 60 og 80 vindmøller, hver av dem opp mot 250 meter høye. Det er dobbelt så høyt som Oslo Plaza og ikke langt unna tre ganger så høyt som Frihetsgudinnen. Vi forventer å investere i størrelsesorden 25 milliarder kroner i dette prosjektet, fortsetter han.

Ifølge NRK har Equinor foreslått å bygge turbinene på et område utenfor Long Island.

– Prosjektet vil bli det største havvindprosjektet under kontrakt i vår portefølje. Vi ser fram til å utvikle Empire Wind sammen med lokale myndigheter, lokalsamfunnene og industrien i USA, sier Eitrheim til kanalen.

Ifølge Teknisk Ukeblad var Equinor også med i kampen om å få bygge ut en vindpark i New Jersey, nabodelstaten til New York. For under en måned siden ble det imidlertid klart at danske Ørsted gikk seirende ut der. Dette prosjektet er på rundt 1.100 megawatt, mens Equinors vinnerbud i New York er på 816 megawatt.

Til sammenligning er Norges største vindkraftanlegg, Roan vindpark i Trøndelag, på 256 megawatt.