Verden

EU har utsatt avgjørelse om brexit-utsettelse

EU-ambassadørene vil vente til neste uke med å si hvorvidt Storbritannia skal få enda en brexit-utsettelse.

Protester utenfor det britiske Parlamentet torsdag i forbindelse med brexit.
  • NTB-Ritzau

EU-landenes ambassadører var fredag samlet i Brussel for å vurdere Storbritannias søknad om å få en utsettelse på tre måneder før landet trer ut av unionen.

Ifølge diplomater er de enige om at de i prinsippet vil gi britene mer tid enn fram til 31. oktober, som er den nåværende fristen. Diskusjonen dreier seg nå om hvor lang utsettelsen bør være. Deres neste møte er mandag.

– Et utmerket møte, men ingen beslutning, skal EUs sjefforhandler Michel Barnier ha sagt etter møtet ifølge en journalist fra nettstedet Euractiv.

Spørsmålet om hvor lang utsettelsen bør være, er blitt aktualisert av at Storbritannias statsminister Boris Johnson ønsker Underhusets støtte til å holde nyvalg 12. desember.

EU-ambassadørene ble også enige om at vedtaket om en forlengelse kan fattes på bakgrunn av skriftlige prosedyrer, slik at det ikke er nødvendig å kalle EU-lederne inn til toppmøte på kort varsel.

EU-president Donald Tusk har tidligere uttalt at han vil anbefale de 27 EU-landene å gå med på Storbritannias ønske om en utsettelse.

Utenriksspelt (oppdatert 18.oktober 2019): Fikk du med deg disse sakene fra verden?

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/ap/multimedias/642d400390cc9171b66d006324f2a186/Spelt%20urix