Verden

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Donald Trump jr. møter onsdag til lukket høring i etterretningskomiteen i Senatet for å svare på nye spørsmål om Russlands angivelige medvirkning til farens valgseier i november 2016. Foto: AP / NTB NTB scanpix

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant.

  • NTB-AFP

Senatets etterretningskomité stevnet i mai president Donald Trumps eldste sønn for å få ham til å svare på flere spørsmål om sin kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i 2016.

Trump jr. var med på et mye omtalt møte med russiske representanter fem måneder før valget. Der ble 41-åringen og flere andre i Trumps valgkampstab angivelig forespeilet dokumenter som ville sverte demokraten Hillary Clinton og styrke Trumps vinnersjanser.

I midten av mai inngikk Trump jr. en avtale med etterretningskomiteen der han gikk med på å stille til høring i inntil fire timer for å svare på spørsmål knyttet til fem eller seks ulike forhold.

Høringen vil finne sted onsdag, holdes bak lukkede dører og åpner klokka 15.15 norsk tid, opplyser kilder i Kongressen.

Flere demokrater mistenker Trump jr. for å ha løyet om farens kjennskap til møtet i Trump Tower i New York i juni 2016, samt om annen kontakt med Russland.

Les også

  1. Det kan bli den største skandalen på en mannsalder i USA. Her er det du trenger å vite for å være oppdatert.

  2. Russlandsetterforskningen gikk nettopp inn i en ny fase. Donald Trump jr. har grunn til å være nervøs.

  3. Trump innrømmer motivet bak møte med russisk advokat