Jordskjelvet i Albania har tatt minst 40 liv. Dødstallene stiger.

Dødstallene etter det kraftige jordskjelvet i Albania har steget til 46. Blant ofrene er forloveden til sønnen til Albanias statsminister Edi Rama.

Torsdag var Albanias nasjonaldag (28. november) og flere steder plantet redningsmannskapene albanske flagg på ruinene som de jobbet med å gjennomsøke.

24 år gamle Kristi Reci ble begravet sammen med sine foreldre og sin bror torsdag, ifølge det albanske nyhetsnettstedet Shqiptarja.com.

Begravelsen skjedde to dager etter at jordskjelvet rystet vestlige deler av Albania og ødela hus og bygninger ved kysten til Adriaterhavet.

Her blir kisten med en av de omkomne i Reci-familien båret ut fra kirken etter begravelsen i Durres i Albania torsdag. 24 år gamle Kristi Reci, forlovet med sønnen til Albanias statsminister, var en av de som omkom i jordskjelvet.

I et Instagram-innlegg tar 24-åringens forlovede Gregor Rama, som er sønnen til Albanias statsminister, farvel med kjæresten og hennes familie.

46 døde

Dødstallene har steget til 46 torsdag kveld, rapporterer kringkasteren TV Klan. Det er usikkert hvor mange som fortsatt er savnet i katastrofeområdet, men håpet om å finne de savnede i live synker time for time.

Tyrkiske redningsmannskaper, som har kommet til Albania for å hjelpe, heiser opp betongrester i en av de sammenraste bygningene. Håpet om å finne flere overlevende minker for hver time som går.

Rundt 750 personer er skadd etter jordskjelvet natt til tirsdag. Over 40 personer er så langt blitt reddet ut i live fra ruinene og er innlagt på sykehus, ifølge myndighetene i landet.

Kraftig skjelv

Jordskjelvet hadde en styrke på 6,4 og er det kraftigste som har rammet landet på flere tiår. Det har blitt fulgt av hundrevis av etterskjelv, noe som har bidratt til kaos og frykt.

Onsdag oppsto det full panikk i Durrës da et etterskjelv med en styrke på 5,3 førte til at en rekke bygninger ristet. Ingen skal ha blitt skadd.

I Durrës har folk sovet i telt, biler og på et fotballstadion som følge av etterskjelvene. Under et besøk i Durrës uttalte Albanias statsminister Edi Rama at regjeringen vil sørge for at familier som har blitt hjemløse etter jordskjelvet, vil få dekket hotellopphold.

Onsdag oppsto det full panikk i Durrës da et etterskjelv med en styrke på 5,3 førte til at en rekke bygninger ristet. Ingen skal imidlertid ha blitt skadet i dette etterskjelvet.

I Durrës har folk sovet i telt, biler og på et fotballstadion som følge av etterskjelvene. Under et besøk i Durrës uttalte Albanias statsminister Edi Rama at regjeringen vil sørge for at familier som er blitt hjemløse etter jordskjelvet, vil få dekket hotellopphold.